Culinaire Saisonnier Zomer 2011

Culinaire Saisonnier Zomer 2011Zomer! Dat betekent dat er ook weer een nieuw nummer van Culinaire Saisonnier is verschenen. Deze keer gaat Saisonnier op ontdekkingstocht door Zeeland op zoek naar de Zeeuwse zilte zaligheden, uiteraard met een aantal exclusieve recepten met deze zaligheden.

Chef Sven Chartier van restaurant Saturne heeft de uitdaging genomen om van kalfsvlees uitdagende gerechten te maken. Johan van Groeninge probeert de Kenwood cooking chef uit in de praktijk en maakt er een aantal heerlijke gerechten mee zoals onder andere een mabr├ę van kalfswang en lomo di colonnata met koningskrab. Wat is super frozen tonijn, Frederik Deceuninck van Sel Gris en Lars van Galen van Landhuishotel de Bloemenbeek gaan er mee aan de slag, meer over Livar, het eerste deel van een boeiende serie over het Livar varken.

Verder wordt er een kijkje genomen bij Nina’s Bakery, waar stressvrij pitabrood wordt gemaakt, ook wordt er een kijkje genomen bij het jonge talent Olly Ceulenare van Volta en in Vaucluse, bij La Jasse de Durbi waar wijn zich in kaas transformeert.

Dit en meer, zoals de columns van de mensen uit het vak, lees je in Het Seizoensmagazine voor professionele gastronomie Culinaire Saisonnier zomer 2011.

www.saisonnier.net

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)