Brutsellog Kookt!

cover Brutsellog Kookt!Al eerder heb ik geschreven dat ik via Photobox mijn eigen kookboek heb gemaakt. Vandaag laat ik je een voorproefje zien uit ‘mijn’ kookboek. Brutsellog Kookt! zal bij één kookboek blijven, meer zullen er niet verschijnen. Maar hoe dan ook, ik ben best trots dat mijn naam op een kookboek staat! Het boek bevat ruim twintig pagina’s, maar om dat te vullen met recepten uit zo’n zes jaar Brutsellog is toch best lastig. Wat is nu lekker, kan dit wel, is de foto wel mooi genoeg en al dat soort dillema’s. Kortom de nodige uurtjes zijn in Brutsellog Kookt! gestoken.

Brutsellog Kookt! broodjes & soepjesVia een standaard kookboek thema ben ik bij Photobox online mijn kookboek aan het vullen met persoonlijke foto’s en bijbehorende recepten. Het boek was al standaard verdeeld in drie hoofdstukken die ik een andere naam heb gegeven, namelijk ‘broodjes & soepjes’, ‘voor het avondeten’ en ‘lekker bakken’. Hiervoor heb ik 13 recepten en bijbehorende foto’s uitgezocht van Brutsellog. En dan begint het echte werk pas echt, welk lettertype, welk recept waar, moet de tekst net niet even anders. Noem maar op.

Brutsellog Kookt! voor het avondetenHet boek is ingedeeld in drie hoofdstukken. De eerste twee hoofdstukken bevatten elk vijf recepten en het derde hoofdstuk maar drie recepten. Elk recept heeft in ieder geval een foto van het eindresultaat en soms staat er een handige tip of een mini-recept bij. Wat opvalt in Brutsellog Kookt! is dat het lettertype lekker groot is, best handig in de keuken dus (mijn vader had in ieder geval geen leesbril nodig om het te lezen, en dat wil wat zeggen). Waar je wel op moet letten is dat je foto’s van hoge kwaliteit gebruikt, let dus goed op de smiley die bij de foto staat die de kwaliteit aangeeft.

Brutsellog Kookt! lekker bakkenIn ieder geval mijn kookboek is een feit 26 pagina’s, 13 recepten. Iets om trots op te zijn! Overigens had ik mijn kookboek wel veel dikker kunnen maken, maar uiteraard hangt daar een prijskaartje aan.

In ieder geval blijft dit boek bij één exemplaar, wat een speciaal plekje bij mij in de kast krijgt, maar wie weet komt er ooit een echt Brutsellog Kookt! kookboek wat in elke boekhandel te verkrijgen is. Geen eigen kookboek maken, maar wel leuke foto’s? Dan kan bij Photobox ook een fotoboek maken met je mooiste foto’s!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Brutsellog Kookt!”

  1. Wat een geweldig leuk idee joh! Die ga ik zeker onthouden want ook ik verzamel recepten en het dan wel zo leuk om er een keer een boek van te maken!
    liefs,
    Wanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.