Koken op Wielen door Martin Dorey & Sarah Randell

Koken op Wielen - Martin Dorey & Sarah RandellDe vakantie staat voor de deur, en velen zullen gaan kamperen met tent of misschien ook wel met een camperbusje. Dan wordt het toch vaak een beetje behelpen qua koken en moet je het soms doen met maar 1 pitje. Lastig? Welnee, gebruik gewoon de recepten uit het boek ‘Koken op Wielen’. Maar naast recepten vind je in ‘Koken op Wielen’ nog veel meer andere leuke dingen in dit boek, een echt vakantieboek eigenlijk, en alles draait om het Volkswagen busje.

Het boek begint op vrijdagavond, het begin van het weekend. Pak alles in, luister naar de beste liedjes voor onderweg, wat neem je allemaal mee en hoe kan je koken met verschillende methodes. Verder in dit hoofdstuk ook de geschiedenis van het Volkswagen busje, hoe je hem het beste onderhoud en ook nog leuke reisspelletjes voor de kinderen onderweg.

Daarna de zaterdagochtend, vroeg uit de veren en dan maak je een ontbijt voor vroege vogels, leer je de gedragscode voor wandelaars en maak je zelfs de weersverwachting door kenmerken van de natuur. In zaterdaglunch, terug naar de natuur leer je een paar basis principes van het voedsel verzamelen, creëer je je eigen douche en krijg je de belangrijkste regels van het kamperen. In zaterdagavond, rond het kampvuur leer je regels van het open vuur, leer je hoe je weet hoe laat het is, zonder horloge (of mobieltjes of wat dan ook) en krijg je echte kampvuurmuziek.

In zondagochtend, een nieuwe dageraad begint met sport, wat heb je bijvoorbeeld nodig als basis surfuitrusting, wat zijn de beste surfplekken in Groot-Brittannië en welke buitensporten kan je nog meer doen. In zondaglunch, tijd voor vrienden en familie meer over plukken bij de kweker, als je wildplukken net een stap te ver vindt gaan en krijg je tips hoe je je kinderen leert krabben vangen. In late zondagmiddag, vroege avondmaaltijd maak je je eigen vlieger, leer je meer van een wandeling door het bos en maak je je eigen thee met dingetjes die je gewoon in de natuur kan vinden.

Uiteraard worden alle hoofdstukken vergezeld van bijbehorende recepten, dus recepten voor het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd. Maar ook voor bijvoorbeeld smoothies. Meer dan 80 recepten vind je in dit boek ‘Koken op wielen’. De recepten hebben bijna allemaal een foto van het eindresultaat.

Koken op wielen is een boek wat je gewoon mee kan nemen op je kampeervakantie, kook lekkere gerechten en doe inspiratie op voor leuke doe-dingen. Door het leuke Volkswagen busje wat je door het hele boek tegenkomt is het echt een leuk, nostalgisch boek geworden.

Martin Dorey is schrijver, maar ook surfer, vader, garnalenvisser en eigenaar van een 29-jaar oud Volkswagen busje. Hij heeft zijn eigen tv-serie gehad ‘One man and his campervan’ wat uitgezonden is door de BBC. De recepten zijn van de doorgewinterde foodie Sarah Randell met veel 2-pits ervaring.

Titel: Koken op wielen
Auteur: Martin Dorey & Sarah Randell
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789021550572
Winkelprijs: 19,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.