Sauzen door Peter Auer

Sauzen - Peter AuerSauzen, een van de moeilijkste dingen om te maken in de keuken. Is de saus wel dik genoeg of schift de saus niet. Met het boek ‘Sauzen’ van Peter Auer leer je zelf de perfecte sauzen maken, fluwelig, schuimend en romig. In stappen leer je wat echt belangrijk is met het maken van sauzen.

Het boek start met de basis. Welke sauzen zijn er, welk keukengerei heb je nodig, de basis voor fonds, de groenten en kruiden die je nodig hebt, sauzen op smaak brengen, toegepaste technieken en sauzen binden. Vervolgens is ‘Sauzen’ ingedeeld in de hoofdstukken ‘donkere sauzen’, geconcentreerd en zacht, voor krachtige vleesgerechten, ‘lichte sauzen’, romig en fluwelig voor wit vlees, gevogelte en groenten, ‘sauzen bij vis & schaal- en schelpdieren’. licht en elegant, ‘botersauzen’ de echte klassiekers, ‘groente- en vruchtensauzen’, vegetarische sauzen voor pasta, rijst en vis, ‘koude sauzen’ van mayonaise tot vinaigrette en ‘dessertsauzen’ voor warm en koud. Als afsluiter in dit boek nog een overzicht met welke saus waarbij gaat en handige trucs voor als het misgaat.

De recepten zijn stapsgewijs beschreven en veelal voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast krijg je bij de recepten in het kader ‘dit is echt belangrijk’ onmisbare tips om de saus tot een succes te maken, krijg je idee├źn om een variant op de saus te maken en wat ook smaakt door de saus.

In het boek ‘Sauzen’, staan alle denkbare sauzen. Door de duidelijke beschrijving kan geen enkele saus meer mislukken in de keuken. Kortom een boek wat je in huis moet hebben als je aan de gang wilt gaan met sauzen!

Peter Auer is chef-kok en heeft in veel gerenommeerde restaurants in Duitsland en de rest van de wereld. Nu leidt hij een keuken in Stuttgard en is hij adviseur van de academie van het Duitse hotel- en restaurant-wezen.

Titel: Sauzen
Auteur: Peter Auer
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061129103
Winkelprijs: 22,50

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.