Testrapport Cuisinart Juicer

Cuisinart Juicer CJE1000EDe afgelopen weken is er meer fruit in huis geweest dan anders, om deze Cuisinart Juicer uiteraard uitgebreid te testen, maar ook om te genieten van de versgeperste sapjes. Deze superluxe Cuisinart heeft dan ook de nodige keren voor een vers sapje gezorgd, appels, ananas, kiwi, wortels noem maar op het is in de Cuisinart Juicer geweest.

Hoe werkt de Cuisinart Juicer?
Het begint uiteraard met het apparaat in elkaar zetten. Plaats de opvangbak, het kraantje, zeef/rasp, de maatbeker en de deksel. Zet het kraantje open. Doe je fruit of groente in de vul opening. Zet de knop op de gewenste snelheid, zet de machine aan en duw, als het nodig is, het fruit of groente aan. In de maatbeker krijg je dan je sapje. Als je de deksel niet goed dicht hebt, dan zal de machine ook niet aan gaan, dat is maar goed ook want de rasp is echt vlijmscherp. Na het gebruik van de machine leeg je de opvangbak voor het pulp, haal je de pulp weg met het speciale borsteltjes uit de randjes en stop je de onderdelen in de vaatwasmachine.

Cuisinart Juicer CJE1000E uitelkaar in onderdelenWat hebben we getest met Cuisinart Juicer?
Getest zijn een appel-wortelsap, kiwi-ananassap, die ik ook al geproefd had tijdens de Cuisinart lunch, appelsap en perensap. Er zijn dus harde groenten en ook wat zachter fruit door de machine gegaan.

Onze ervaring
De Cuisinart Juicer is een machine met een chique uiterlijk, door het gebruik van staalkleuren en ‘smokey’ maatbekers. Het straalt kwaliteit uit. De Cuisinart Juicer pakt het fruit makkelijk op door de vlijmscherpe rasp. Met de maar liefst 5 standen die de machine heeft moet je wel even spelen om de juiste stand te krijgen. De motor maakt meer of minder geluid, afhankelijk aan welk fruit je door de machine doet en op welke stand hij staat. Maar opvallend hard of opvallend zacht kan ik eigenlijk niet zeggen. Eigenlijk normaal wat je van zo’n soort machine verwacht. De sap die de machine perst van bijvoorbeeld 3 wortels en 4 appels, zijn 2 flinke glazen. De pulp die achterblijft in de opvangbak is best veel. Opvallend is dat er schuim op de sapjes blijft, wat wel op te lossen is door het door een heel fijn zeefje te halen en het is ook opvallend dat het kraantje nog wat na druppelt als je klaar bent en het kraantje al dicht hebt gedaan. Na gebruik heb je wel veel om af te wassen, zeker als je geen vaatwasmachine hebt.

Conclusie
Wat heb ik genoten van de verse sapjes die ik heb gemaakt in deze machine! Zo krijg je wel op een lekkere manier de benodigde vitamines wel binnen, aangezien ik niet echt een grote fruiteter ben is dat dus wel welkom. Verwonderd was ik hoe lekker wortelsap eigenlijk is, dat had ik niet verwacht.

adviesverkoopprijs 249,00 bespaar bij bol.com 8% en betaal 229,00

Appel Wortel Sap Kiwi Ananas Sap

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)