Buiten Eten door Rose Marie Donhauser

Buiten Eten - Rose Marie DonhauserMet de eerste zonnestralen krijg je al zin om het leven helemaal naar buiten te verplaatsen, dus ook lekker buiten eten. Naast de barbecue kan je ook veel meer zomerse dingen buiten eten. Schrijfster Rose Marie Donhauser heeft de lekkerste zomerse gerechten verzameld in dit kookboek ‘Buiten Eten’. De titel heeft als onderschrift ‘buiten genieten van zomerfeesten, barbecue en picknick’.

Na een leiding van de schrijfster over de zomerse keuken is het boek verder ingedeeld in de hoofdstukken ‘eindelijk zomer’ met menu’s met de beste ingrediënten voor de zomer, ‘tuinfeesten’ met de beste recepten en ideeën voor het buffet, ‘picknick’, salades, wraps en snacks om mee te nemen en ‘barbecueën’ lekkernijen van de grill. De hoofdstukken worden vooraf gegaan met een inleiding over hoe je bijvoorbeeld het menu serveert of wat de checklist is voor een zomers buffet. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en veelal voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij de recepten staan ook varianten van het recepten en de weetjes die echt belangrijk zijn en wat ook lekker is. Fijn is het handige leeslint, waarmee je snel je favoriete recept kan vinden.

Kortom in ‘Buiten Eten’ vind je erg veel recepten. Het bladeren door ‘Buiten Eten’ brengt je al in zomerse sferen door de zon die je terug vindt in de fotografie van fotograaf Alexander Walter’. Buiten Eten is een fijn kookboek voor de zomerse dagen, waarbij het buiten leven centraal staat.

Rose Marie Donhauser schrijft over eten en reizen, recenseert restaurants en is auteur van verschillende kookboeken, waarvan enkele zijn onderscheiden met awards.

Titel: Buiten Eten
Auteur: Rose Marie Donhauser
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061129202
Winkelprijs: 22,50

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.