Testrapport Cuisinart Eierkoker

Cuisinart EierkokerEieren in alle mogelijke varianten daar hou ik totaal niet van, behalve chocolade paaseieren en Kinder suprise-ei dan. Maar Britt houdt des te meer van een gekookt eitje bij het ontbijt, dus heeft zij deze Cuisinart eierkoker uitgeprobeerd die in de goodiebag van de Cuisinart lunch zat. In het weekend staat nu dus een perfect gekookt eitje op het menu tijdens het ontbijt.

Wat zit er in de doos?
De eierkoker zelf, een houder voor 7 eieren, een bakje om 3 eieren te pocheren, 2 ringetjes (wat dus eierdopjes zijn) en een maatbeker.

Hoe ziet de Cuisinart Eierkoker er uit?
Aan dit apparaat kan je gelijk zien wat het hoort te doen. Het ziet er uit als een ei, zelf vind ik de eierkoker een beetje op Calimero lijken. De onderkant is zwart plastic en de bovenkant aluminum. De werking is makkelijk, er zit maar één knop, de aan en uit knop.

Cuisinart Eierkoker doos CEC7Hoe werkt de Cuisinart Eierkoker?
Een kind kan de was doen om het perfect gekookte eitje te krijgen. Vul de maatbeker met een hoeveelheid water (na de gewenste hardheid van het gekookte eitje en het aantal eieren wat je in de eierkoker gaat doen). Doe dit in de eierkoker. Prik een klein gaatje in de schaal van de eieren. Plaats de eieren in de houder. Zet de aluminum kap op het apparaat en zet het apparaat aan. Na een aantal minuten hoor je een duidelijke pieptoon, slaat het apparaat automatisch af en zijn de eieren klaar.

Wat hebben we getest met Cuisinart Eierkoker?
Simpel, wat een eierkoker hoort te doen, perfecte gekookte eieren maken. Britt heeft ze in hard en medium gekookt en beide keren kwamen de eieren perfect uit het apparaat.

Conclusie
De Cuisinart Eierkoker is een leuk apparaat, ziet er leuk uit en daarnaast maakt het apparaat de perfect gekookte eieren. Wat wel opvalt is dat de eierkoker wel afslaat, maar je nog steeds het knopje op ‘off’ moet zetten wanneer de pieptoon is geweest. In ieder geval zal Britt er regelmatig een ei gaan koken met deze eierkoker. In ieder geval geen moeite meer met net te zachte of net te harde eieren!

Adviesverkoopprijs Cuisinart Eierkoker CEC7E is 34,95. Bij Bol.com kost deze Cuisinart eierkoker 33,99.

(121 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.