Nipponblades Koksmes

Nipponblades KoksmesMessen voor in de keuken, zoek maar een fijn mes uit wat goed in je hand ligt en wat gewoon fijn snijdt. Er is zoveel keuze! Binnenkort ga ik op Brutsellog een mes testen, een echt Japans koksmes van Nipponblades. Hij ligt hier al in de keuken en de eerste dingen zijn al gesneden, en wauw wat een fijn mes! Nu dus actiefoto’s maken, bedenken waarom het mes nu juist voor mij fijn is en uitzoeken wat nu die Japanse tekst betekent. Een heus testrapport volgt dus snel. Maar eerst even laten zien welk mes ik test.

NipponbladesHet mes wat ik ga testen is het Santoku mes. Dit mes kan gebruikt worden voor vis, vlees en groente. Het blad is gemaakt van VG-10 staal, met de damascus/damast techniek, waarbij tenminste 2 soorten stalen worden gecombineerd om hier betere eigenschappen uit te halen. Door de hoge staalhardheid blijft dit Japanse koksmes lange tijd scherp. Het handvat is van rozenhout.

Wat nu al opvalt is het lichte gewicht van deze Nipponblades Santoku mes en dat het mes echt enorm scherp is, het glijdt door groente alsof het door zachte boter glijdt. Binnenkort meer over dit fijne mes!

(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Nipponblades Koksmes”

  1. Ik zoek ook nog naar een goed mes, want ik ben het ‘zagen’ in producten echt zat! Alleen ik wil wel een goede beslissing nemen en twijfel daarom nog heel erg, er zijn zoveel messen! :O

    1. Ja joh, er zijn zoveel messen. Als het kan zou je iets van een wortel mee moeten nemen en ter plekke het mes uit proberen, het ene mes is inderdaad het andere mes niet …

  2. Heb met veel messen gesneden en nooit bang geweest om mijzelf te snijden maar met dit mes ben ik toch lichtelijk bang om mij te snijden en dat zegt veel .. al zeg ik het zelf .
    Met afwassen liggen er geregeld afwasborstel haren in de bak .. ook nooit eerder gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.