Jamie Magazine (NL) 01/2011

Jamie Magazine (NL) 01-2011Woensdag kreeg ik hem al in handen, 1 dag voordat Jamie Magazine in de winkels zou liggen. Via Facebook had ik samen met nog een aantal mensen kaartjes gewonnen voor het lanceringsfeestje in Fifteen Amsterdam, waarover je in eerdere blogpost al eerder foto’s hebt kunnen zien. Uiteraard kreeg ik een exemplaar mee.

De look en feeling van de Nederlandse Jamie zijn helemaal gelijk aan de Engelse uitgave. De foto’s, de layout en zelfs de geur van het papier. De cover kwam me trouwens al bekend voor, deze heeft gedeeltelijk ook al eens de Engelse uitgave gesierd. Maar goed er werd verteld dat in deze Nederlandse uitgave een aantal artikelen vertaald zijn uit de moedereditie, uiteraard wel aangevuld met eigen Nederlandse inbreng. Kortom je hoeft niet bang te zijn dat je een kopie van de Engelse Jamie koopt!

Is Jamie Magazine leuk?
Ja, ik was al enthousiast over het eerste nummer wat ik nog echt in London heb gekocht en nu het in het Nederlands is uitgekomen kan ik alleen nog enthousiaster zijn, het is toch makkelijker om de artikelen en recepten in je eigen taal te lezen. Doordat het echt in een Jamie Oliver concept is gebleven is dit magazine een mooie uitbreiding op je eventuele Jamie kookboeken verzameling en anders is dit magazine een goedkopere manier om ook van Jamie’s recepten te genieten, of je nu 5,95 betaald voor een magazine of rond de 30 euro voor een van zijn kookboeken.

Wat staat er in Jamie Magazine?
Het eerste nummer brengt je gelijk in vakantiesferen. Het is namelijk het Italiaanse nummer, een keuken waarop veel van Jamie’s gerechten zijn geïnspireerd. Je krijgt maar liefst 90 recepten die niet kunnen mislukken. Ellen Mookhoek verteld je over guerrilla gardeners en haar project tuinboon je mee? Lees je wat je nu in je moestuin moet doen.

Daarnaast krijg je een voorproefje uit Jamie’s nieuwste boek Jamie’s Reizen, flirt je met de lente met snelle en supersimpele pasta’s vol seizoensproducten en leer je hoe je in een restaurant besteld als een Italiaan. Jamie’s Magazine laat Tim Siadatan, één van Jamie’s eerste leerlingen van Fifteen, een kijkje nemen bij zijn persoonlijke favoriet: Trattoria al Pompiere in Verona. Lekker zijn de worstjes van de Amsterdamse jongens Brandt & Levie, ik heb het al mogen proeven, zij deden hun kennis op bij Italiaanse worstenmakers. Lees ook het portret van de ‘Parels van Piemonte’ Antonio Carluccio neemt Gennaro Contaldo mee naar zijn geboortedorp in Piemonte. Massimo Riccioli neemt je mee langs de beste Romeinse culi-adressen en geeft ook een paar van zijn favoriete recepten prijs.

Vaste rubriek is de ‘kookclub jr.’, waarin deze keer cannelloni gemaakt wordt, krijg je in ieder nummer snelle en lekkere recepten voor elke dag, 8 weken lang, precies genoeg tot de nieuwe Jamie uitkomt, wordt er afgesloten met een kookstrip en met Jamie’s history, hoe begon het eigenlijk!

Jamie’s Magazine is vanaf 19 mei verkrijgbaar in de boekwinkel, kiosken en noem maar op. Een losnummer kost 5,95. Ps. het volgende nummer verschijnt 14 juli!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)