Een Jaar Vol Taarten door Wendy Schlagwein

Een Jaar Vol Taarten - Wendy SchlagweinWil je ook bij speciale gelegenheden een fantastische taart op tafel zetten? Dan zou je echt het boek ‘Een jaar vol taarten’ van Wendy Schlagwein moeten lezen. Zij laat in stappen zien hoe je zelf een originele feestelijke taart maakt van een doodgewone taart.

Het boek begint met de basis, hoe lees je het boek, wat zijn de termen en technieken die gebruikt worden bij het decoreren van taarten en de basis zelf, de taart! Daarna volgen de taarten, voor elke maand één, en dat slaat gelijk weer op de titel van het boek. In januari krijg je de winter wonderland taart, februari, de maand van de liefde, krijgt de ‘ode aan de liefde taart’, in mei een taart met het thema ‘chocolade voor mama’ en september krijgt een echte herfsttaart ‘als de blaadjes gaan kleuren’. Naast de taarten is krijg je in dit boek ook allemaal ideetjes aangedragen voor klein gebak, zoals cupcakes of grappige cake-lolly’s.

Door de stapsgewijze beschrijving en fotografie in ‘Een jaar vol taarten’, wordt het je heel gemakkelijk gemaakt om deze taarten te maken. Leer op je gemak de technieken en wie weet zet je binnenkort ook zo’n fijne taart op tafel!

Wendy Schlagwein heeft inmiddels van haar hobby haar werk gemaakt, regelmatig vind je haar taarten terug in diverse toonaangevende taartmagazines en daarnaast geeft zij workshops. De fotografie van dit boek was in handen van Marcel van Driel, hij fotografeerde de taarten, en Bert-Jan Nieuwenhuis, hij fotografeerde de stap-voor-stap foto’s.

Titel: Een jaar vol taart
Auteur: Wendy Schlagwein
Uitgever: Terra Lannoo
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789089893550
Winkelprijs: 24,95

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.