Testrapport Moulinex Fresh Express

Moulinex Fresh Express DJ750Moulinex is sinds kort weer terug op de Nederlandse markt met de Moulinex Ruby Red Collectie. Uit deze collectie mocht ik de Moulinex Fresh Express DJ750 uitproberen. Een klein apparaatje die raspt en snijdt. Altijd handig zo’n apparaat want in bijvoorbeeld komkommers schaven of wortels raspen ben ik helemaal geen held.

Wat zit er in de doos?
uitpakken moulinex fresh expressIn de doos zit het apparaatje zelf, een vulmond, een grove rasp kegel, een fijne rasp kegel, een grof snijden kegel, een fijn snijden kegel, een schaaf kegel en de handleiding. Dat alles zit in een handzame doos.

Hoe ziet de Moulinex Fresh Express er uit?
De Moulinex Fresh Express DJ750 vind ik een guitig apparaatje. Het heeft een mooie rode kleur, ruby red natuurlijk, en een witte achterkant die een beetje bol is. Bovenop heeft het een grote rode knop. Achterop zit een handig systeem waar je het snoer in kan opbergen. Doordat de Fresh Express niet groot is kan je het redelijk makkelijk opbergen, maar eigenlijk staat het ding best wel grappig op het aanrecht.

Hoe werkt de Moulinex Fresh Express?
Hoe de Moulinex Fresh Express werkt wijst eigenlijk zich vanzelf. Gewoon de ‘vulmond’ in het apparaat draaien, de goede kegel er in doen, stekker er in en dan bijvoorbeeld een wortel er in doen. Op de grote knop blijven drukken en hij raspt, snijdt of schaaft. Het geraspte wordt wel flink ‘weggeslingerd’, dus zet er wel een grote opvangbak er onder. Om de kegel er weer uit te krijgen haal je eerst de vulmond los, en dan valt de kegel er normaal gesproken snel uit, tenzij er nog wat tussen blijft zitten. Dan even een korte tik geven op het aanrecht en dan valt de kegel er ook zo uit.

Wat hebben we getest met Moulinex Fresh Express?
Er is al genoeg geraspt en geschaafd. Ik heb er een ui mee gesneden, wat niet zo’n succes was, maar het kan zijn dat de ui iets te zacht was. Verder heb ik er wortels mee geraspt en in plakjes gesneden en dat was perfect en veel sneller dan een handrasp en ik heb er ongekookte aardappels mee gesneden, om ze perfect dun te krijgen voor zelfgemaakte ovenchips waar je hieronder een resultaat van ziet. De Fresh Express zou ook daarmee ideaal zijn om een aardappelgratin te maken, met schijfjes die flinterdun horen te zijn.

Conclusie
De Moulinex Fresh Express is een reuze handig apparaat om dingen snel mee te raspen of te snijden. Zo kan je snel je eigen rauwkost bij elkaar raspen, ik noem maar wat, maar ook aardappelschijfjes voor een perfecte gratin dauphinois, waarbij de schijfjes flinterdun moeten zijn en allemaal dezelfde dikte. Kortom een leuk en handig ding!

De adviesverkoopprijs van de Moulinex Fresh Express is 59,95. Klik op het bovenste plaatje om de Moulinex Fresh Express bij Bol.com te bestellen, je bespaart dan 5%. Je betaalt dan 56,95 exclusief verzendkosten.

chips geraspte wortel met de Moulinex Fresh Express
Bekijk hieronder een promo video van de Moulinex Fress Express

(527 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Testrapport Moulinex Fresh Express

 1. We kunnen schrijven dat het toestel ingenieus bedacht is om in de kast te zetten, compact alle onderdelen bij het toestel, kleurrijk modern ogend in een nieuwe keuken.
  De computer heeft het prima op scherm gezet bij de ingenieurs .

  Maar of deze het toestel ook eens in gebruik hebben genomen is bij ons wel de grote vraag, en of hebt u het toestel in uw keuken met echte levensmiddelen al geprobeerd?

  We hebben 6 wortelen fijn geraspt, in de helft zaten er al overschotten tussen het mesje en het plastieken omhulsel vast, dat betekende alles uitspoelen om de andere helft verder te raspen ( 3 wortelen!).
  De machine kan niet meer aan dan zes wortelen want we denken dat het zal oververhitten het rook al een beetje of misschien is dit omdat het nieuw is.

  Daarna hebben we komkommer in het snijmes geprobeerd en door de kleine ronding van het mes komen de schijfjes er gebogen uit, dat is nog om te doen, toch met de hand is dit alles veel sneller gesneden recht en het mesje sneller afgewassen.

  Daarna wilden we nog een rode paprika raspen maar dat was helemaal onmogelijk, het sap liep eruit en het vlees kroop weer tussen rasp en houder.

  We hebben verder alles afgewerkt los met de hand en onze keukenmessen.

 2. Zoals u op de foto’s kan zien heb ik er ook mee gewerkt, maar gewoon 1 wortel, een paar aardappelen. Dat ging prima. Ok√© er blijft wat achter tussen de kegel en het apparaat, maar niet hinderlijk bij bv 1 wortel.

  U heeft overigens wel gelijk, met een mes is het vaak wel sneller gedaan, minder afwas en neemt weinig ruimte in beslag in de kast.

Reacties zijn gesloten.