Jamie’s Reizen door Jamie Oliver

Jamie's Reizen - Jamie OliverEindelijk is dit kookboek van Jamie Oliver ook in het Nederlands uitgekomen, van de bijbehorende tv-serie van Channel 4 “Jamie Does” had ik al een aantal afleveringen gezien en dat beloofde wat. Jamie’s Reizen is echt weer een Jamie Oliver boek, zoals we dat van bijvoorbeeld Jamie’s Italië en Thuis bij Jamie kennen.

In Jamie’s Reizen bezoekt Jamie Oliver zes landen, namelijk Frankrijk, Griekenland, Italië, Marokko, Spanje en Zweden. Uiteraard gaat hij op zoek naar net die gerechten die bijzonder zijn en typisch voor het land. Een culinaire reis door landen met elk een bijzondere keuken. De Italiaanse keuken kennen we uiteraard al van Jamie Oliver, maar de andere landen zijn minder bekend qua recepten uit de hand van Jamie.

Jamie’s Reizen is ingedeeld per land en neemt je in elk hoofdstuk mee op culinaire reis van het land. Je leest veel over de achtergronden van de recepten en leest meer over de typische culinaire producten van het land. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, samen met de sfeerfoto’s krijg je echt een beetje vakantiegevoel.

Ook in dit boek is de fotografie weer in handen geweest van David Loftus, hij maakte zowel de foto’s van de gerechten als van de reis, de ontmoetingen en de sfeerfoto’s. Jamie’s Reizen is weer een musthave voor al zijn fans!

Titel: Jamie’s Reizen
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789021550008
Winkelprijs: 29,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Jamie’s Reizen door Jamie Oliver”

    1. Okay, heb het een paar keer op de Engelse tv gezien, wist niet dat het nu ook in Nederland op tv was. Vond het boek van die serie minder, minder Jamie achtig om zo maar te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.