Wie slim wil worden moet lekker eten door Kyra de Vreeze

Wie slim wil worden moet lekker eten - Kyra de VreezeDit boekje ‘Wie slim wil worden moet lekker eten’ van Kyra de Vreeze won ik bij Vuurrood Junior. En wat een leuk en informatief boek is dit, want wat moet je je kind (en jezelf) eigenlijk geven wil het gezond zijn? Kyra bespreekt in dit boek 25 producten die kinderen erg lekker vinden.

het boek begint eerst met antwoord op de vraag ‘wat is gezond eten’ en er wprdt meer verteld over overgewicht, lastige eters, keurmerken, brainfood, e-nummers en bestrijdingsmiddelen, smaak, eetmomenten en tijd. Vervolgens komen de 25 lekkerste producten die bij kinderen populair zijn aan bod: appel, appelstroop, banaan, beleg, boter, boterham, chocolade, crackers, ei, frisdrank, kaas, koek, krentenbol, leverworst, limonade, mandarijn, melk, noten, pindakaas, rauwkost, soja, tuinkers, vis, vruchtensap en yoghurt.

Van elk product wordt eerst verteld wat het is en daarna lees je wat er gezond en niet gezond aan is en lees je hoe je het eet, hoe veel en hoe vaak en als laatste krijg je een recept. Het boek heeft geen foto’s, maar is wel erg vrolijk en kleurrijk geïllustreerd door Zsuzsanna Ilijin.

Kortom ‘Wie slim wil worden moet slim zijn’ is een praktisch informatief boekje wat elke ouder eigenlijk eens zou moeten lezen! Kyra is natuurgeneeskundig therapeut en yogadocente, daarnaast verzorgt ze workshops en lezingen op het gebied van voeding en lifestyle.

Titel: Wie slim wil worden moet lekker eten
Auteur: Kyra de Vreeze
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789023012917
Winkelprijs: 14,90

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.