Culinaire Saisonnier Lente 2011

Culinaire Saisonnier Lente 2011Het lente nummer van Culinaire Saisonnier is weer uit en wat brengt de culinaire lente ons?

Saisonnier neemt ons mee naar Noirmoutier, een streek in Bretagne wat bekent staat om het zeezout, maar ook om een klein aardappeltje de ‘Bonnotte’. Het aardappeltje is dan ook het middelpunt van een aantal recepten. Verder wordt er een bezoekje genomen bij De Smuiger in Zaandijk, L’Arôme in Parijs en Esperanto in Stockholm, de chefs hebben uiteraard recepten aan Saisonnier prijs gegeven!

In het chefsportret deze keer de Brit Marcus Wareing, een van de snelst groeiende namen in de Londense gastronomie, verder gaat Herbert Robbrecht aan de slag met de Kenwood cooking chef, meer over het kaasje Brillat-Saverin en de Cees Helder Academie.

Verder lees je alles over de oorsprong van de carpaccio van Harry’s Bar in Venetië, de jongste AOC van de Bourgogne de AOC Marsannay en over het asperegerestaurant van het jaar 2011 ‘Kommilfoo’ Antwerpen. Dit en veel meer lees je in dit fijne lentenummer van Culinaire Saisonnier!

www.saisonnier.net

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)