De Heimweekeuken door Karin Luiten

De Heimweekeuken - Karin LuitenJe kent het wel die gerechten die je doen denken aan vroeger, dat bepaalde gerecht van je moeder of oma of dat lekkere gerecht wat je op je vakantiebestemming hebt gegeten. Karin Luiten mijmert alweer 2 jaar in haar wekelijkse rubriek in Trouw “De Heimweekeuken” over deze gerechten, Karin interviewt mensen voor deze rubriek. 99 Interviews en recepten zijn nu verzameld in het weer herkenbare rode kookboek “De Heimweekeuken”.

De Heimweekeuken is ingedeeld in ‘vaderlands glorie’ met recepten zoals hachee en karnemelkse gruttenpap, ‘tempo doeloe: wat van ver komt ..’ met onder andere sajoer piendang koening en bobotie, ‘soep van de dag’ met borsjt en knoflooksoep van Bocuse, ‘feestgedruis’ met gevulde speculaas en gemberbier, ‘uit de zee’ met zalmkoekjes en sushi, ‘voor carnivoren’, met pasteitjes met ragout en hele kip uit de oven, ‘lekker voor erbij’ met aardappelkroketjes en Zwitsers ei, ‘van toetjes tot desserts’ met chipolatapudding en kaneelijs en ‘aan de bak (met of zonder oven’ met stroopkoek en Iers brood. Kortom voor iedereen is wel een lekker recept te vinden.

De recepten in het boek worden vooraf gegaan door het interview met mensen die echt heimwee hebben naar bepaalde gerechten. De recepten hebben zelf nog een inleiding van Karin en lopen vloeiend door in het recept door om vervolgens vloeiend door te lopen naar de eigen variant van Karin, een extra receptje of tip. Je moet het recept dus wel goed doorlezen. De recepten hebben geen foto’s van het eindresultaat, maar zijn wel voorzien van de herkenbare illustraties van Karin Luiten met hier en daar een bewerkte foto in de illustratie verwerkt.

De Heimweekeuken is al weer het 5de kookboek van Karin Luiten met weer lekker veel recepten voor een fijne prijs en in het herkenbare rode ‘Koken met Karin‘-jasje.

Titel: De Heimweekeuken
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789046809808
Winkelprijs: 14,95

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)