De Zomer van de Zilveren Lepel

De Zomer van de Zilveren LepelLaat het zonnetje maar schijnen, laat de zomer maar beginnen want het alom bekende kookboek ‘De Zilveren Lepel’ heeft een nieuw deel namelijk ‘De Zomer van de Zilveren Lepel’

Het boek start met een inleiding over de zomer in ItaliĆ« met een seizoenskalender voor groente- en fruit en een overzicht van de Italiaanse ‘foodfestivals’. Vervolgens beginnen de ruim 400 recepten ingedeeld in ‘picknicks’, ‘salades’, ‘gegrild’, ‘lichte lunches en diners’, ‘zomers genieten’, ‘desserts’ en ‘ijs en drankjes’.

De recepten zijn verschillend van kort tot langere recepten en ook qua moeilijkheidsgraad zijn de recepten verschillend. De recepten zijn niet allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat, alleen van enkele gerechten zie je het eindresultaat. Verder heeft De Zomer van De Zilveren Lepel een handig leeslint, iets wat meer kookboeken eigenlijk moeten hebben. Het lettertype van het kookboek is van een oude typemachine, dat brengt een beetje nostalgie in het boek.

Een ode aan de zomer is ‘De Zomer van De Zilveren Lepel, volgens Robert Payer, directeur van Hilton Amsterdam en voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland. De Zomer van de Zilveren Lepel past helemaal in de lijn van de andere twee boeken in ‘De Zilveren Lepel’ reeks. Italiaanse recepten op zijn best, kortom laat de zomer maar komen!

Titel: De Zomer van de Zilveren Lepel
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789077330128
Winkelprijs: 35,00

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.