Culinaire Cadeautjes door Hanneke de Jager

Culinaire Cadeautjes - Hanneke de JagerVan het boek ‘Culinaire Cadeautjes’ word je gewoon vrolijk, zowel bij het ‘knutselen’ in de keuken als bij het weggeven van de culinaire verwennerij.

De basis van ‘Culinaire Cadeautjes’ waren de recepten, aan de hand van de recepten is de schrijfster de verpakkingen gaan bedenken en de illustraties gemaakt. Het boek is ingedeeld in ‘wie zoet is krijgt lekkers’ met echt zoete recepten, ‘van de tap’, lekkere zelfgemaakte drankjes, ‘smeer ‘m maar’ van jam tot chocoladepasta, ‘uit de oven’ broodjes, koekjes en taart, ‘goede smaak’, olie en kruiden en ‘ingepakt is lekker’ eten om mee te nemen. Kortom van alles wat.

Culinair Cadeautje Zelfgemaakt KruidenzoutDe recepten zijn duidelijk en leuk om te maken en de knutselideeën zijn goed beschreven. Aan het einde van verschillende hoofdstukken vind je een aantal ideeën om je eigen labels te maken. De eindresultaten van het bakken, koken en knutselen zijn op de foto vastgelegd, voor de rest is Culinaire Cadeautjes vrolijk geïllustreerd en zijn er vrolijke kleurtjes gebruikt, ook in de teksten. Een voorbeeld van een zelfgemaakt culinair cadeautje zie je op de foto rechts, dit is een flesje zelfgemaakt kruidenzout wat ik in een goodiebag vond, een leuke verrassing dus!

Culinaire cadeautjes is een soort van kookboek, een bakboek en een knutselboek in één, geheid dat je met een idee uit dit boek iemand blij en vrolijk maakt en op een manier wat helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Hanneke de Jager is beeldend kunstenaar en heeft onder andere de boeken Circus Pientje en Wonen is een Werkwoord geïllustreerd. Zij maakt ook aquarellen, olieverf schilderen en collages. Haar illustraties vind je terug op behang, kaarten linnen en stickers, neem dus even een kijkje in Hanneke’s Webshop.

Titel: Culinaire cadeautjes
Auteur: Hanneke de Jager
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789023013105
Winkelprijs: 15,00

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.