Beste Johannes door Johannes van Dam

Beste Johannes - Johannes van DamHeb je nog onbeantwoorde culinaire vragen? Misschien vind je het antwoord wel in het nieuwste boek van de culinaire allesweter Johannes van Dam ‘Beste Johannes’.

In ‘Beste Johannes’ worden zo’n beetje 250 culinaire vragen beantwoord door Johannes die hij kreeg voor zijn rubriek in Het Parool. Misschien heb je zelf ooit een vraag gesteld in deze rubriek en vind je deze terug in dit boek! Zo lees je het antwoord op de vraag: wat is engelwortelpoeder, welke kruiden kan je meekoken en wat is het recept voor plätzli? Het boek is ingedeeld op alfabetische volgorde van het onderwerp in de gestelde vraag en heeft overigens geen foto’s of illustraties.

Beste Johannes is echt een leuk informatief boek op culinair gebied, dat komt vooral door de uiteenlopende vragen die worden gesteld, je kan het echt zo gek niet verzinnen of je vindt de vraag en het antwoord, en de wijze waarop Johannes van Dam de vragen beantwoord. Kortom een musthave voor iedereen die wat meer culinaire achtergrond informatie wilt hebben van dieetadvies tot de meest onbekende ingrediënten, van trucs die je kan toepassen in de keuken tot tips aan tafel en nog onbekende recepten van vroeger en culi-adressen.

Johannes van Dam is bekend als restaurantrecensent in Amsterdam en is al meer dan 20 jaar het culinaire geweten van Nederland. Hij schreef eerder al het boek Dedikkevandam, een encyclopedie van de Nederlandse gastronomie.

Titel: Beste Johannes
Auteur: Johannes van Dam
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789038894126
Winkelprijs: 12,50

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Beste Johannes door Johannes van Dam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.