Smakelijk Eten! De Film

Smakelijk Eten! De Film Verbaas jij je ook over het steeds exotischer aanbod van voedsel uit de hele wereld. Zomer en winter altijd is alles gewoon verkrijgbaar, is dat wel normaal, al die overvloed? Vroeger kookte je met het aanbod van bijvoorbeeld de moestuin en nu? Even snel naar de supermarkt en je kan de meest wereldse gerechten maken.

In Smakelijk Eten! de Film laat Walther Grotenhuis je zien hoe voedsel de wereld veranderd. Deze documentairefilm gaat langs drie continenten en bezoekt in Brazilië, Kenia en de Filipijnen de mensen die aan de basis van ons eten staan. Mensen die door de voedselproductie in de problemen komen door broodroof en zelfs op moord op bestelling. De gevolgen van wereldvoedselproductie heeft ook invloed op ons eigen leven, zoals de ontbossing, verwoesting van de zee en het gebrek aan zoet water. Eigenlijk hebben we hier in de westerse wereld een grote verantwoordelijkheid, en moeten nadenken bij wat wij eten. Moeten de sperziebonen altijd verkrijgbaar zijn en dus uit Kenia komen? Kunnen we eens wat anders op tafel zetten? Vragen die je jezelf zeker gaat stellen na het kijken van deze film.

De heren van Mister Kitchen zijn te zien in deze documentairefilm en heeft voor deze film een aantal recepten gemaakt benieuwd? Bekijk het recept voor de zomersalade van doperwt, slowroast van wildzwijn en risotto met courgette en Hollandse garnalen.

Smakelijk Eten! De Film draait vanaf 10 maart in verschillende bioscopen! Smakelijk Eten! is een co-productie van Kleine Beer Films & Associate Directors. Combineer daarnaast een avondje bioscoop met een duurzaam diner. IENS heeft namelijk een aantal restaurants geselecteerd in de steden waar Smakelijk Eten! draait. Voor de op de film geïnspireerde menu betaal je slechts 21 euro. Kijk op IENS.nl/foodfilm voor meer informatie.

Bekijk hieronder de trailer van Smakelijk Eten!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.