Ramsay’s Beste Menu’s door Gordon Ramsay

Ramsay's Beste Menu's - Gordon RamsayGordon Ramsay heeft weer een nieuw kookboek “Ramsay’s beste menu’s”, een kookboek waarmee je bijna onbeperkt kan variëren met driegangen-menu’s. Ramsay’s beste menu’s is qua lay-out een ander kookboek dan andere kookboeken, dat heeft te maken met het variëren. Het boek heeft namelijk een ringband en de drie menugangen zijn verdeeld in 3 losse delen, boven in de voorgerechten, in het midden de hoofdgerechten en onder aan de nagerechten.

Het boek begint met een introductie over hoe je dit boek kan gebruiken, vervolgens krijg je een menu overzicht waarvan Gordon Ramsay dus denkt dat het perfect bij elkaar hoort, maar wat je echt niet hoeft te volgen. De menu’s die Gordon Ramsay heeft bedacht zijn uit de Britse, Chinese, Franse, Indiase, Italiaanse, Marokkaanse, Mediterraanse, Mexicaanse, Midden-Oosterse, Spaanse, Thaise en Z.O.-Aziatische keuken. Vervolgens begint de inleiding en dat is best grappig vanaf hier kan je Gordon Ramsay aankleden. Het boek is vanaf hier dus in drie delen beschreven en zo kan je kan zelfs Gordon Ramsay ‘anders aankleden’.

Daarna volgen er 52 voorgerechten, 52 hoofdgerechten en 52 nagerechten. Elk recept is in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Vervolgens krijg je nog 44 bijgerechten en basisrecepten, deze recepten zijn zonder foto’s. Met deze recepten kan je zo’n 140.000 verschillende combinaties maken, de ene keer gebruik je de drie recepten die bij elkaar horen, de andere keer kies je drie recepten uit totaal verschillende menu’s.

Ramsay’s Beste menu’s is trouwens gebaseerd op de tv-serie ‘Ramsay’s Best Restaurant‘ wat te zien is op de Britse commerciële tv-zender Channel 4.

Het boek is zoals eerder gezegd inderdaad anders dan andere kookboeken die Gordon Ramsay heeft gemaakt. Geen voorgekauwde menu’s, maar je mag nu eigenlijk ook variëren.

Titel: Ramsay’s Beste Menu’s
Auteur: Gordon Ramsay
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789021539904
Winkelprijs: 24,95

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.