Nespresso vs. Douwe Egberts L’Or

Nespresso vs. Douwe Egberts L'OrZelf drink ik geen koffie, maar mijn vriend wel en al een tijdje hebben we een Nespresso machine in huis, waarvoor ik regelmatig bij de Bijenkorf weer wat nieuwe koffie insla. Maar nu kan je de koffiecups dichterbij huis halen, want Douwe Egberts heeft ook in Nederland de L’Or cups geïntroduceerd. Deze zijn verkrijgbaar bij de Douwe Egberts winkels en bij de Albert Heijn, tenminste mijn Appie heeft al een heel schap vrijgemaakt voor deze koffiecups. Maar wat is nu het verschil eigenlijk?

Zowel Nespresso als de Douwe Egberts L’Or cups zitten in een doosje van 10. De cups van Douwe Egberts L’Or zijn daarna nog eens apart verpakt in een verpakking. Jammer van zoveel verpakkingsmateriaal. Op dit moment zijn er 4 smaken van Douwe Egberts L’Or tegenover 16 van Nespresso. Er zijn op dit moment nog geen ‘lungo’ oftewel grote koppen-smaken van Douwe Egberts L’Or in het assortiment. De smaak van de koffie Douwe Egberts L’Or ten opzichte van de Nespresso is nogal gewoontjes, het heeft wat meer die bittere smaak.

Nespresso heeft net dat beetje meer wat de smaak exclusief maakt ten opzichte van een gewoon bakkie koffie. Maar is ook exclusiever ten opzichte van Douwe Egberts L’Or. Qua gemak is Douwe Egberts L’Or handig omdat het meer verkooppunten heeft, bijna elke supermarkt heeft het wel in het assortiment. Maar als je een echte Nespresso liefhebber bent dan bestel je gewoon online je cups of sta je in de rij bij de Nespresso boutiques in de Bijenkorf, waarbij je aan de (N)espresso-bar nog een kopje Nespresso aangeboden krijgt. Daarnaast is Douwe Egberts L’Or iets goedkoper. Nespresso standaard assortiment kost namelijk 3,70 per 10 cups, de limited editions 4,20 per 10 cup en De Douwe Egberts L’Or kost 3,09 per 10 cups. Maar voor iets meer heb je wel een exclusiever kopje espresso.

(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

23 gedachten over “Nespresso vs. Douwe Egberts L’Or”

 1. Ik vind de DE echt niet te drinken het is net of je een senseo zet met je Nespresso apparaat!!!!!

  Deze strijd gaan ze zeker niet winnen zo, ik rij toch nog liever even 30 km naar de P.C.Hooftstraat toe.

  1. beste,

   ik ben jarenlang drinker van nespresso. heb nu douwe egberts decaffeinato geprobeerd. niet slecht van smaak ,maar een stuk minder aromavol en smaakvol dan de echte nespresso die een fantastische koffie is. De kapsules lopen ook zeer traag door en ik ben bang dat ik mijn machine zal kapot maken door de druk.
   ik heb ook al de coffee duck geprobeerd waar je zelf je koffie moet indoen. ik heb geprobeerd met lavazza expresso koffie. zelfde probleem van doorlopen . zeer traag en gevoel van niet aankunnen.

 2. Ik daag jullie uit om blind te proeven. De DE koffie is minstens zo lekker als de Nespresso cups en doet meer aan “gewone” espresso denken dan de Nespresso cups.

 3. @koffie expert, dat zou zonde van je tijd en je DE cupje zijn.
  Ik ben wel blij dat er nog wel een zogenaamde koffie expert is die zoveel vertrouwen heeft in deze slechte Senseo.

  Ik heb nog een Magicmix voor op mijn stuc klussen aangeschaft.

 4. Heb net de sterkste variant van DE geproefd. Met dezelfde hoeveelheid water, melk en suiker als dat ik een Nespresso neem. Moet zeggen dat de DE L’Or erg waterig is. Dus met andere woorden: absoluut de moeite niet waard ook qua prijs niet om Nespresso te laten. DE verkoopt slootwater in vergelijking tot Nespresso.

 5. Walgelijk vies en gewoon niet te drinken deze nep koffie. Alleen de variant van Franse supermarktketen ‘Casino’ smaakt wel erg goed nog geen espresso maar komt dicht in de buurt. alleen niet verkrijgbaar in Nederland.

  Ik blijf gewoon bij nespresso en dan vooral de zwarte HEERLIJK.

 6. Zonet m’n 2e capsule FORZA gezet ; eerste kopje als ristretto ; 2e als espresso… – het eerste experiment had nog iet of wat smaak ; het tweede smaakt gewoon naar senseo volgens mij…

  #FAIL ! # 🙁

 7. Ik heb ze ook geprobeerd, zowel een zachte als een sterke variant en ik krijg het zelfs niet over mijn hart om de doosjes op te gebruiken. De DE capsules zijn weggegooid geld!

 8. Zonde van het geld…. @koffieexpert… dat blinde onderzoek heb ik eens even op het kantoor gedaan, 5 van de 8 medewerkers kwamen vragen of het apparaat stuk was… jammer maar helaas voor DE. Enige voordeel is dat ze te koop zijn in de winkel… de nadelen plenty: verpakkingsmateriaal, smaak, minder keuze etc etc etc owja had ik het al gezegd… de SMAAK!

 9. Merci voor de duidelijke uitleg. Zal de Douwe E uitproberen op mijn schoonmoeder : ) Ga m toch proberen want dat gedoe met die exclusieve Nespresso Clubs is er over ..t is maar koffie hé

 10. vreselijke koffie. Normaal is douwe egberts best lekker. Maar het product dat ze hier afgeleverd hebben is werkelijk niet te drinken. Erg slap. Haalt het niet bij de echte nespresso cups

 11. Vandaag is mijn Nespresso Delonghi Lattissima+ opgehaald voor reparatie onder garantie. Klacht: loopt maar heel even goed door, daarna druppelsgewijs, pomp stopt voortijdig: ca. 1 cm koffie. Een leentoestel gekregen, ander merk: Krups XN7008. Vanavond een kopje gemaakt. Meteen zelfde klacht!! Gebruikte koffie: L’or Espresso van DE, Fortissimo en Supremo. Ik ben overtuigd dat de kunststof cupjes van DE niet goed geperforeerd worden en dus dichtslibben, zelfs 19 bar is dan niet voldoende. Ik heb geprobeerd het cupje aan beide zijden beter te perforeren met een mesje. Dat hielp, betere doorstroom, maar de koffie was niet te zuipen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*