Mijn Italiaanse Dieet door Gino D’Acampo

Mijn Italiaanse Dieet - Gino D'AcampoDiëten en lekker eten, vaak gaat dat niet samen, alhoewel de dieetboeken nu wel rekening houden met lekker, gezond en vooral puur eten. Een keuken waar al puur wordt gekookt en rekening wordt gehouden met de seizoenen is de Italiaanse keuken. Als je met de gerechten uit de Italiaanse keuken een dieet kan volgen zou dat helemaal fijn zijn. Dat dieetboek is er nu ‘Mijn Italiaanse dieet’ van Gino D’Acampo.

Diëtiste Juliette Kellow heeft de recepten van Gino D’Acampo bestudeerd en er een maaltijdschema van gemaakt waarbij je en lekker eet en gewicht verliest (uiteraard hoor je, net als bij andere diëten, ook bij dit dieet voldoende te bewegen!). Dit dieet moet geen strak regime worden maar een verandering naar een nieuwe levenswijze met natuurlijke voeding.

Mijn Italiaanse dieet begint met een inleiding met een aantal feiten over de Italianen op een rij, vervolgens krijg je meer informatie over de meest gebruikte producten in de Italiaanse keuken. Daarna lees je over hoe je ‘Mijn Italiaanse leven’ in je dagelijkse leven inplant met de ideale calorieënplannen voor de vrouwen en mannen met verwijzingen naar de recepten in het boek.

De recepten in ‘Mijn Italiaanse dieet’ zijn ingedeeld in ‘ontbijt – colazione’, ‘antipasti’, ‘lunch – pranzo da viaggio’, ‘soep & salade – zuppe e insalate’, ‘pasta, pizza e risotto’, ‘vis – pesce’, ‘vlees – carne’, ‘desserts – dolci’ en een zondig hoofdstuk met recepten die gewoon heel erg lekker zijn, niet in het dieet passen dus gewoon om eens lekker af te wijken van het Italiaanse dieet. De recepten in ‘Mijn Italiaanse dieet’ zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van de voedingswaarden. Veel van de recepten hebben een foto van het eindresultaat en hebben een korte inleidingen over het ontstaan van het recept en waarmee je het bijvoorbeeld kan combineren.

Met de 100 gezonde recepten uit de zonnige keuken van Italië gaat diëten wel lukken, veel snel klaar recepten met ingrediënten die in de supermarkt te vinden zijn en met veel handige tips van de diëtiste.

Titel: Mijn Italiaanse Dieet
Auteur: Gino D’Acampo
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 978905956363
Winkelprijs: 16,95

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Mijn Italiaanse Dieet door Gino D’Acampo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.