Terug Naar Mijn Roti door Ramon Beuk

Terug Naar Mijn Roti - Ramon BeukHeb je de serie ook gevolgd, Terug naar mijn roti, waarin Ramon Beuk na bijna 30 jaar terug gaat naar het land waar hij geboren is? Van dit programma is nu een boek verschenen ‘Terug naar mijn roti’ met de reisbelevenissen van Ramon Beuk en de recepten uit zijn geboorteland Suriname. Een persoonlijke zoektocht naar een identiteit, waarbij emoties en intieme ontmoetingen gedaan worden en waar al etend en kokend de reis door Suriname begint.

Het boek ‘Terug naar mijn roti’ begint met het reisverhaal van Ramon Beuk. Hij begint en eindigt zijn rondreis door Suriname in Paramaribo en gaat langs de verschillende culturen in Suriname: de boeroe oftewel de witte mensen, de Coronianen in het district Coronie, de Hindoestaanse cultuur in het district Nickerie, de marrons beter bekend als de bosnegers of boslandcreolen, de Javaanse cultuur in het district Marowijne, de cultuur van de Braziliaanse goudzoekers en de indianen in het district Apetina. Het is een mooi reisverhaal in woord en beeld en laat je zien dat Suriname een land is met verschillende culturen en gebruiken.

Uiteraard staan er in ‘Terug naar mijn roti’ recepten, want als je als kok een rondreis maakt door het land waar je geboren bent wil je ook het land zelf proeven. In het boek vind je de klassiekers. De recepten zijn kort en duidelijk beschreven, sommige voorzien van een foto van het eindresultaat en met een korte uitleg over hoe het in Suriname wordt gegeten.

Terug naar mijn roti is een mooi boek, wat je meeneemt naar Suriname, het land, de culturen en smaken met mooie foto’s van Remko Kraaijeveld.

Bekijk hieronder een promo van de tv-serie ‘Terug naar mijn roti’:

Titel: Terug naar mijn roti
Auteur: Ramon Beuk
Uitgever: Marmer
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789460680465
Winkelprijs: 29,95

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Terug Naar Mijn Roti door Ramon Beuk

Reacties zijn gesloten.