De Eetbare Tuin door Alys Fowler

De Eetbare Tuin - Alys FowlerAls ik nu eens een grotere tuin had, genoeg tijd dan zou ik graag een eetbare tuin aanleggen. Vroeger hadden mijn ouders al een eigen moestuin dus ik weet hoe lekker groenten smaken uit eigen tuin en weet ook dat groenten elk hun eigen seizoen hebben. Helaas ligt mijn tuin op het noorden, is het klein en heb ik jammer genoeg weinig tijd om te tuinieren. Voor nu ga ik me verdiepen in het boek ‘De Eetbare Tuin’ van Alys Fowler en vind ik de tips om mijn tuintje een beetje eetbaar te krijgen.

‘De eetbare tuin’ bestaat uit drie delen, namelijk basiskennis, wat te kweken en eten uit eigen tuin. Elk deel heeft weer zijn eigen hoofdstukken. In deel 1 ‘basiskennis’ leer je over het nieuwe denken, gezonde planten en ga je van start met je tuin. Hierin leer je de noodzakelijke kennis die je nodig hebt om je tuin te beginnen en om daarna te fantaseren over die heerlijke maaltijden uit eigen tuin. In deel 2 leer je alles wat je moet weten over het telen van groenten (en bloemen), eetbare gewassen, bloemen en zaden bewaren. Dit deel laat je gewoon alles zien wat je kan verbouwen aan gewassen en waarvan je misschien geeneens dacht dat je ze kon eten. In het laatste en derde deel van ‘de eetbare tuin’, ‘eten uit eigen tuin’, laat je zien hoe je kan inmaken en conserveren, de gerechten uit eigen keuken en laat je dranken maken. In dit deel zie je wat je allemaal kan doen met de producten uit je eigen tuin, dus recepten met tips om je te inspireren.

Alys Fowler schrijft op een duidelijke en vlotte manier over haar passie, de tuin. Op een heldere wijze worden de dingen behandeld en met zo’n enthousiasme dat je zelf gelijk de tuin in wilt gaan om het uit te proberen om je zo te laten verrassen door al het lekkers uit je eigen tuin! In de kaders van het boek krijg je verschillende tips om je tuin nog beter te maken. Daarnaast neemt ‘De eetbare tuin’ je in foto’s mee door de tuin en vind je ook leuke illustraties door het boek heen.

Schrijfster Alys Fowler presenteert Garderners’ World bij de BBC. Mocht ik tijd over houden, dan wordt het misschien tijd voor een volkstuintje. Met de tips van Alys Fowler uit ‘de eetbare tuin’ zou het een fijn stekkie worden.

Titel: De Eetbare Tuin
Auteur: Alys Fowler
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061129394
Winkelprijs: 22,50

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.