Waarom Franse Vrouwen Niet Dik Worden Het Kookboek door Mireille Guiliano

Waarom Franse Vrouwen Niet Dik Worden Het Kookboek - Mireille GuilianoMisschien ken je het boek al ‘Waarom Franse vrouwen niet dik worden’ van schrijfster Mireille Guiliano. Nu zijn de recepten verzameld in ‘Waarom Franse vrouwen niet dik worden – het kookboek’. Het zijn eenvoudig te maken maaltijden met verse ingrediënten uit het seizoen en zelfs chocolade en toetjes mag gewoon.

‘Waarom Franse vrouwen niet dik worden – het kookboek’ begint met een ouverture van de schrijfster over haar filosofie van pure en simpele recepten met goede ingrediënten. Vervolgens is het kookboek ingedeeld in ‘ontbijt en le brunch’, ‘soms noemen ze het lunch’, ‘diner à table’, ‘eet vis en groenten’, ‘desserts: zoet, chocolade en nog meer’, ‘alles in elkaar passen’, ‘zo nu en dan een slokje champagne’, ‘voor het geval je het wilde vragen’ en ‘cuisiner dan la cuisine, of koken in de keuken’.

De recepten zijn in stappen beschreven en je hebt er niet een ellenlange ingrediëntenlijst bij. De recepten bevatten geen foto van het eindresultaat. Elk hoofdstuk heeft een inleiding, over het hoe en waarom en dergelijke, tussendoor krijg je nog andere weetjes over de producten of over eten in het algemeen. In hoofdstuk 6 ‘alles in elkaar passen’ krijg je handige voorbeeldmenu’s voor onder andere een gewone dag, een lichte werkdag of voor een Valentijnsdagdiner. Dit krijgt een vervolg in het hoofdstuk ‘zo nu en dan een slokje champagne’ maar dan met champagne in de hoofdrol, lekker decadent. In ‘voor het geval je het wilde vragen’ worden veel dingen uitgelegd, waarom moet je bijvoorbeeld het etiket lezen, waarom water en wandelen en wie is de baas in de keuken. Het boek sluit met allemaal zinnen over koken, leuk om ze te lezen en eventjes bij stil te staan.

Eigenlijk is ‘Waarom Franse vrouwen niet dik worden – het kookboek’ een lifestylegids welke je laat zien dat je met een minimum aan stress het maximale uit het leven kan halen en welke vrouw wil dat nu niet, Française of geen Française.

Titel: Waarom Franse vrouwen niet dik worden – het kookboek
Auteur: Mireille Guiliano
Uitgever: Arbeiderspers
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789029573924
Winkelprijs: 21,50

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.