MasterChef Het Kookboek door Janny Van Der Heijden

Het MasterChef Kookboek - Janny Van Der HeijdenHeb je de zoektocht van de Nederlandse MasterChef ook gevolgd op Net5? Dan heb je gezien dat Estée gewonnen heeft en zich de eerste MasterChef mag noemen en won daarmee 25.000 euro en een eigen kookboek. Nu kan je zelf een kijkje terugnemen naar de allereerste Nederlandse MasterChef serie met MasterChef Het Kookboek met de recepten van de kandidaten, workshops en andere wetenswaardigheden.

Het kookboek begint met een inleiding over MasterChef zelf. Vele mensen denken dat deze Nederlandse serie een spin-off is van MasterChef van de BBC, dit is niet waar MasterChef Nederland is de spin-off van het originele Australische format. Maar hoe werden die honderden kandidaten geselecteerd? Welke 12 kandidaten mochten door naar de MasterChef keuken? Alle 12 kandidaten worden voorgesteld eveneens als de jury bestaande uit Hans van Wolde, Peter Lute en Alain Caron. Lees ook hoe winnares Estée haar MasterChef prestaties heeft ervaren.

Na de inleiding over MasterChef volgen de voorbereidingen, ingedeeld in de MasterChef-keuken en de basis. Wat heb jij bijvoorbeeld nodig aan kookgerei in je keuken (en waarom), wat is de basisvoorraad die je gewoon eigenlijk altijd in huis moet hebben en alles wat je moet weten over olijfolie. In ‘de basis’ komen de kook- en keukentermen aan bod en krijg je tabellen voor maten en gewichten en ovenstanden. Verder krijg je een aantal basisrecepten die je eigenlijk blindelings hoort te kunnen maken en de groente- en wild-kalender.

Vervolgens krijg je de beste recepten van alle kandidaten uit MasterChef en van Alain Caron en gast Jean Christophe Novelli. Deze recepten zijn verdeeld in ‘amuses’, ‘voorgerechten’, ‘vis’, ‘vlees’, ‘wild’, ‘gevogelte’, ‘vegetarisch’ en ‘zoet’. Bij elk recept staat een foto van de kandidaat die het gerecht gemaakt heeft en een foto van het eindresultaat. De recepten zijn in stappen beschreven. Daarnaast vind je in MasterChef Het Kookboek verschillende masterclasses waarmee je onder andere leert hoe je een perfect gepocheerd ei maakt, een zeebaars fileert en hoe je een kippenbout verdeelt volgens Jean Christophe Novelli.

MasterChef Het Kookboek heeft ruim 75 recepten die je hebt zien langskomen in de serie zelf en laat je een kijkje achter de schermen nemen met de uitspraken van de kandidaten die je door het boek heen terugvindt. De recepten zijn mooi en vormen een leuke uitdaging voor de hobbykok!

Titel: MasterChef Het Kookboek
Auteur: Janny Van Der Heijden
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061128601
Winkelprijs: 24,95

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)