Libelle Lekker December 2010

Libelle Lekker December 2010Het Vlaamse kookmagazine Libelle Proeven is al even in een nieuw jasje gestoken en heet nu Libelle Lekker, alleen heb ik nu pas een nummer in handen en het is leuk geworden!

In dit feestelijke nummer: breng licht in je keuken met deze donkere decemberdagen en ga uit je dak met het lekkers van de markt: mandarijnen, rog en schorseneren. Top chefs en bekende koks zoals Kwinten de Paepe van restaurant Trente, Pascale Naessens, Jamie Oliver, Libelle-Lekker chef Isabelle en Felix Allen koken hun feestmenu’s. Daarnaast krijg je een voorproefje uit het nieuwste boek van Tessa Kiros ‘Mezze & Moussaka’, ontdek je de verborgen schatten van de Provence en maak je vrolijk kerstgebak met de recepten van Libelle Lekker.

Verder in ‘Slim van Tim‘ leer je stapsgewijs een terrine van gerookte kalkoen maken, leer je meer over de cava en gaat kookclub ‘Bien Cuit’ op de Thaise toer. Ook de kleine chefs krijgen hun eigen recepten in Libelle Lekker, deze keer gaan ze aan de slag met pasta. In de rubriek ‘chef privé’ verteld Jeroen Meus over zijn 7 kookzondes, om te gillen en wordt er ook een kijkje genomen in de ‘frigo’ (koelkast) van de Vlaamse zanger Bart Kaëll. Naast alle feestelijke recepten krijg je ook nog 28 recepten voor de rest van de maand, voor elke dag een recept dus en met de kerstdagen en oud en nieuw pak je extra uit.

Libelle Lekker is een fijn blad met voor iedereen wel wat, vlot geschreven, een no-nonsens kookblad. Jammer dat het niet in Nederland verschijnt, zou zeker populair gaan worden! Libelle Lekker gaat 12x per jaar verschijnen en kost 3,50. Neem trouwens ook een kijkje op de site van Libelle Lekker. Deze staat boordevol recepten en andere wetenswaardigheden.

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.