Koken met Contrast door Frans Gerrits & Cees van Casteren

Koken met contrastKoken op niveau voor iedereen, dus ook voor mensen met een voedingsbeperking? Ja dat kan, de meesterkok Frans Gerrits van het Eindhovense Catharina ziekenhuis bewijst dat weer opnieuw, nu met topkoks uit de regio Eindhoven.

Zo koken de vrienden van Frans, Gerrits Gerard Wollerich van restaurant Wollerich, Hein Willems van De Hofstee, Johan van Groeninge van Avant-Garde van Groeninge, Nico Boreas van restaurant Boreas, Peter Koehn van De Karpendonkse Hoeve, Soenil Bahadoer van De Lindenhof, Jacques van Bragt van Patisserie en Chocolaterie van Bragt, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve, Gerrit Greveling van Chalet Royal en Angela van Enckevort van ijssalon Hartentroef, de top van de Brabantse gastronomie, hun recepten waarbij gedacht is aan mensen met een voedingsbeperking voor dit kookboek.

Koken met Contrast begint eerst met de portretten van de koks die aan dit boek hebben meegewerkt, over hun passie, maar ook over de contrasten in ingrediëntkeuze, kookstijl, bereidingswijze en presentatie. Vervolgens worden de recepten ingedeeld in ‘voorgerechten’, ‘hoofdgerechten’ en ‘nagerechten’. De recepten worden in stappen beschreven en zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en een fotootje van de kok die het gerecht bedacht heeft. Bij een aantal recepten krijg je ook een aantal foto’s van de tussenstappen.

Het boek eindigt met het hoofdstuk ‘lekker eten met diëten’ met advies hoe je creatief met je dieet om kan gaan en wordt er uitgelegd welke recepten geschikt zijn voor welk dieet door middel van cijfers. Vervolgens worden alle recepten opgesomd, met een fotootje, waarbij je ziet wat de voedingswaarden zijn van het recept en voor welk dieet het bedoeld is. Daarnaast krijg je tips hoe je de gerechten met een kleine aanpassing ook geschikt kan maken voor een ander dieet. Als afsluiter krijg je nog de adressen van de vrienden van Frans, want misschien wil je het niet zelf maken, maar gewoon proeven bij de bedenker zelf.

Koken met Contrast laat zien dat je ook op sterrenniveau mooie gerechten op tafel kan zetten ook al moet je rekening houden met een voedingsbeperking en dat maakt het een fijn kookboek!

Titel: Koken met Contrast
Auteur: Frans Gerrits & Cees van Casteren
Uitgever: Sjaalman Media
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789081589017
Winkelprijs: 24,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.