La Cucina Italiana December 2010

La Cucina Italiana December 2010Deze keer een extra dik kerstnummer van La Cucina Italiana met maar liefst 86 feestgerechten. Als je van plan bent om een Italiaans kerstmenu op tafel te zetten dan moet je zeker dit nummer lezen.

Gun je zelf bijvoorbeeld een sprookjes kerst aan tafel, recepten gebaseerd op een sprookje zoals ‘het meisje met de zwavelstokjes’, neem de 5 Italiaanse delicatessen, balsamico, kreeft, truffel, foie gras en noga en je kan een feest beginnen. Breng een beetje geluk op tafel met chocolade en cacao in je gerecht. Als afsluiter bak je natuurlijk zelf de lekkerste koekjes.

Verder een fijn aantal recepten met stap voor stap foto’s zoals de kerstbrioche, kleine visaspics, ravioli gevuld met kapoen, zeebaars uit de oven, groente-bladerdeegtaart, konijnrollade en soesjes met kastanjeroom. De kerstrecepten zijn verdeeld in de verschillende gangen van een menu, en om het je makkelijker te maken heeft La Cucina Italiana al een zevental menusuggesties gedaan en bij drie gerechten een passende wijn gevonden.

Daarnaast neem La Cucina Italiana een kijkje bij Il Tartufo, een Italiaans delicatessenwinkel in in het historische centrum van Delft en gaat de reis naar Valle d’Aosta. In de kookschool deze keer aandacht voor het vergeten stukje vlees: runderwang met adviezen en bijzonderheden en uiteraard recepten.

Kortom het Italiaanse kerstmenu kan eigenlijk niet mislukken. Klik hier om online te bladeren in een voorproefje van La Cucina Italiana.

www.cucinait.nl

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.