Over Zinnenprikkelende Oesters en Verslavende Chocolade door Eric de Maerteleire

Over Zinnenprikkelende Oesters en Verslavende Chocolade - Eric de MaerteleireOver voeding doen al jarenlang de meest vreemde verhalen de ronde, zo zou je spinazie niet opnieuw kunnen opwarmen en zou een glaasje warme melk de nachtrust bevorderen. Wat is nu eigenlijk waar van deze verhalen en waarom is het eigenlijk zo (of juist niet zo). Eric de Maerteleire schreef hierover het boek ‘Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade’.

Zo wordt duidelijk uitgelegd wat aspartaam eigenlijk doet, sinds 2005 is er een grote ongerustheid ontstaan omdat deze stof kankerverwekkend zou zijn. Maar wat is aspartaam eigenlijk precies? Daarnaast krijg je onder andere ook antwoord op de vraag of er voedingstrucjes bestaan om af te slanken, of alle mensen van uien gaan huilen en is kippensoep een goed middel tegen verkoudheden. Kortom er worden veel verschillende onderwerpen behandeld op een wetenschappelijke manier die in duidelijke taal wordt uitgelegd en dat maakt het boek niet ‘te droog’ qua materie.

In ‘Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade’ worden de meest gestelde vragen over de relatie tussen voeding en gezondheid’ wetenschappelijk besproken, zonder dat het al te wetenschappelijk wordt en het dus voor iedereen die ge├»nteresseerd is in voeding en wat het met je doet ook te lezen is.

Dr. Ir. Eric de Maerteleire studeerde in 1973 aan de Universiteit Gent af als bio-ingenieur en behaalde een doctoraats diploma in 1980. In dat jaar werd hij hoofd van het Gentse stadslaboratorium, wat eind 2009 haar deuren heeft gesloten. Hij analyseerde daar dagelijks voedingsmiddelen en daardoor ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid, wat uiteindelijk resulteerde in dit boek ‘Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade’.

Titel: Over Zinnenprikkelende Oesters en Verslavende Chocolade
Auteur: Dr. Ir. Eric de Maerteleire
Uitgever: Reality Bites
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789490783242
Winkelprijs: 24,90

(92 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.