Peen & Ui door Herman den Blijker

Peen & uiWat is nu Hollandser dan hutspot? Peen & Ui van Herman den Blijker neemt je mee langs een historische reis door het dagelijkse leven die meer dan alleen maar peen & ui met elkaar gemeen hebben. Het verhaal begint in 1494 Zierikzee en na een aantal eeuwen en omzwervingen eindigt het in 2009 ook in Zierikzee waar een thuiskok meedoet aan het programma ‘Heibel om de hutspot’.

Natuurlijk wordt er ook gekookt met ‘peen & ui’, meer dan 60 recepten met wortels en uien als belangrijke ingrediĆ«nten vind je in dit boek. De recepten zijn variĆ«rend van echt Hollands tot internationaal en van makkelijk tot iets moeilijker. De recepten worden in duidelijke stappen beschreven en zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

De verhalen in dit boek draaien allemaal om peen & ui en vertelt een verhaal door de eeuwen heen van 1494 tot 2009. De verhalen zijn fictief, maar wel gebaseerd op historische feiten. De historische feiten over bijvoorbeeld het beleg van Leiden in 1574 of de opkomst van de automatiek in de jaren 70 van de vorige eeuw. Daarnaast verteld Herman meer over penen, hutspot, aardappelen, uien en kookboeken.

Peen & Ui is eigen verplichte winterkost, zeker met de winterse dagen zoals we die nu beleven. Het is mooi boek wat je meeneemt op een historische reis door Nederland met uiteraard een oerHollands hutspot recept maar ook andere verrassende recepten met peen & ui in de hoofdrol. Trouwens ook in de zomer mag je best dit boek lezen en er recepten uit koken!

Titel: Peen & Ui
Auteur: Herman den Blijker & Jaap van Rijn
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789048807680
Winkelprijs: 29,90

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)