Turquoise door Greg & Lucy Malouf

Turquoise - Greg & Lucy MaloufDe Turkse Keuken, zelf ben ik er niet bekend mee maar daar komt verandering in. Ik heb namelijk net het boek Turquoise van Greg en Lucy Malouf gekocht, het is een culinaire rondreis door Turkije zoals de cover zegt.

Het boek is een rondreis door Turkije die begint in Istanbul waar de soepen op het menu staan, vervolgens gaat de reis door Turquoise verder met ‘een dag op de Bosporus (dipsauzen)’, ‘met één been in Europa (groenten), ‘Met het andere been in Azië (salades en kruiden), ‘land van sprookjesschoorstenen (granen en peulvruchten)’, ‘ondergrondse steden (lams- en orgaansvlees)’, ‘de Egeïsche kust (gevogelte en wild)’, ‘een eilanduitje (vis, schelp- en schaaldieren)’, ‘de ruïnes van Pergamon (deegkussentjes, brood en gebak)’, ‘aan de zijderoute (nagerechten)’, ‘ochtendgloren in Giazantep (hartige en zoete conserven)’ en ‘het wezen van Turkije (zoete lekkernijen en dranken)’.

Het is een mooi boek, met veel foto’s waarmee je Turkije leert kennen als land en als keuken. De recepten zijn veelal voorzien van een foto van het eindresultaat en sowieso voorzien van meer uitleg door de schrijvers. Een mooi reisverhaal met fijne recepten vind je in het kookboek ‘Turquoise’.

Titel: Turquoise – Een culinaire reis door Turkije
Auteur: Greg & Lucy Malouf
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789021533575
Winkelprijs: 15,00

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.