Wat Je Als Wijnliefhebber Moet Weten door Wes Marshall

Wat je als wijnliefhebber moet weten Wes MarshallAls je dit wijnboek van voor naar achter heb gelezen dan zou je echt alles moeten weten over wijn en alles er om heen. Maar liefst 340 essentiële tips, trucs en andere wijnwetenswaardigheden worden door Wes Marshall besproken in het boek ‘Wat je als wijnliefhebber moet weten’.

Wat je als wijnliefhebber moet weten is ingedeeld in ‘wijn kopen’, ‘ het etiket’, ‘druiven’, ‘wijngebieden’, ‘van druif naar glas’, ‘wijn en spijs’, ‘wijn proeven’, ‘wijn serveren’, ‘wijn opslaan en laten rijpen’, ‘wijnbouw in Nederland en België (door Judith Smals) en ‘reizen en leren over wijn’. Per hoofdstuk krijg je verschillende vragen over het onderwerp waarop uitgebreid antwoord wordt gegeven.

Zo krijg je bij vraag 278 ‘Hoe organiseer je een proeverij?’ een voorbeeld van een proefnotitieformulier en wordt er verteld welk systeem je kan gebruiken voor de proeverij. Vraag 143 laat zien dat in Duitsland naast Riesling nog meer qua wijnen te vinden zijn en krijg je bij vraag 43 antwoord hoe er kurk in je wijn kan komen.

Wes Marshall is wijncolumnist voor diverse Amerikaanse tijdschriften en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Hij kan als geen andere de complexe wijnwereld verduidelijken aan degene die meer willen weten over wijn en alles er om heen. ‘Wat je als wijnliefhebber moet weten’ is dan ook een must voor alle wijnliefhebbers. In deze serie is eerder al ‘wat je als kok moet weten’ van James Peterson verschenen.

Titel: Wat je als wijnliefhebber moet weten
Auteur: Wes Marshall
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061129196
Winkelprijs: 19,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.