Delicieus door De Fijnste Patisserie van Parijs

Delicieus De Fijnste Patisserie van ParijsDelicieus laat je de textuur, smaak en geur van typisch Franse patisserie beleven. Ontdek de geschiedenis en de smaken van eclairs, meringues, baba’s, taarten en croissants. Na het voorwoord van Pierre Hermé is het boek ingedeeld in ‘het gebak van onze jeugd’, ‘magische chocolade’, ‘eigentijdse creaties’ en ‘viennoiserie en zoet brood’.

Uiteraard wil je weten waar je al dit lekkers koopt en met de adressen in het boek kan je al deze lekkernijen zo vinden in Parijs. Lukt het niet om binnen afzienbare tijd naar Parijs te gaan dan kan je met de recepten die de banketbakkers hebben ingestuurd ook zelf aan de slag gaan in je eigen keuken.

Het boek is geschreven door een groep van specialisten geschreven, die je al schrijvende meenemen in de wereld van de Parijse patissiers en hun geheimen onthullen. Fotograaf Christian Sarramon is voor ‘Delicieus’ langs de banketbakkers en tearooms in Parijs geweest en is uren bezig geweest om al het lekkers bijna nog lekkerder op de foto te krijgen.

Delicieus ‘de fijnste patisserie van Parijs’ is een boek waarin je ‘verlekkerd’ kan bladeren en bij het zien van al dit lekkers eigenlijk direct de TGV naar Parijs wilt nemen om het zelf te gaan proeven. Een mooi kijk- en leesboek voor alle fijnproevers die vooral van zoetigheden houden.

Titel: Delicieus – De fijnste patisserie van Parijs
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789072975072
Winkelprijs: 27,95

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Delicieus door De Fijnste Patisserie van Parijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.