Margriet Vier Jaargetijden Kookboek

Margriet Vier / Jaargetijden kookboekGeniet je elke keer van de recepten uit de Margriet? Dan zou je zeker eens door het Margriet vier jaargetijden kookboek moeten bladeren.

Per jaargetijde zijn er acht verschillende groente uitgelicht en van elke groente krijg je drie verschillende recepten, wat het totaal dus brengt op 96 verschillende recepten. Na de inleiding, waarin je alles komt te weten over groente en wat het met je doet en een handige groentekalender starten de recepten. In de lente komen de aardappel, asperge, prei, raapstelen, rabarber, radijs & rettich, rode bietjes en spinazie aan bod. De zomer heeft de aubergine, doperwtjes, paprika & pepers, sla, sperziebonen, tomaten, tuinbonen en venkel in petto. Voor de herfst staan bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, paddenstoelen, paksoi en pompoen op het menu en in de winter is het tijd voor boerenkool (uiteraard), kikkererwten & linzen, knolselderij, koolraap, pastinaak, savooiekool, spruitjes en witlof. Kortom allemaal gangbare groente.

Elk ingredi├źnt wordt vooraf gegaan door een inleiding waarin onder andere verteld wordt in welk seizoen de groente het best is, hoeveel je ongeveer moet rekenen per persoon, hoe je het schoonmaakt en wat de voedingswaarde is. Bovendien staat er een foto van de groente erbij. Vervolgens krijg je drie verschillende recepten met bijvoorbeeld prei in de hoofdrol. Per pagina krijg je een duidelijk uitgewerkt recept met een foto van het eindresultaat.

Het Margriet Vier Jaargetijden kookboek is een perfect kookboek als je wilt koken met de seizoenen mee en eens wat anders dan anders wilt maken met je groenten. Daarnaast is het een fijn bladerboek door de mooie fotografie van de gerechten.

Titel: Margriet Vier Jaargetijden Kookboek
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2010
In samenwerking met: Sanoma / Margriet
ISBN: 9789047516309
Winkelprijs: 24,99

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.