Sugar Sweet Secrets door Nanette Booij

Sugar Sweet secrets.Taarten van ZaligzoetVia Twitter krijg je een tweet met de vraag waarom maak jij eigenlijk geen boek? Daarna ontstaat via Twitter een samenwerking met een uitgever en fotografe en ontstond er een zalig boek. Dat overkwam Nanette Booij aka @zaligzoet op Twitter. Het resultaat mag er wezen ‘Sugar Sweet Secrets’ onthuld alle geheimen op het gebied van taarten, cupcakes en koekjes welke versierd zijn. Uren werk hebben er in Sugar Sweet Secrets gezeten en wij, Twitter-followers, zagen af en toe een sneak preview waarvan het water je in de mond deed lopen en nu is er gewoon het boek ‘Sugar Sweet Secrets’ en kunnen we het thuis gaan proberen met alle tips van @zaligzoet bij de hand.

Sugar Sweet Secrets begint met de ‘Tips en Trucs’ met algemene tips, decoratietips en baktips. Vervolgens krijg je basisrecepten, want een versierde taart, cupcake of koekje begint bij een goede basis. In het hoofdstuk ‘Basisrecepten’ leer je basis gebak, cupcakes, koekjes, vullingen, basiscrèmes en glazuren maken. Vervolgens leer je de technieken van het versieren in ‘Technieken en stappenplannen’. Zo leer je hoe je een taart bekleedt, hoe je een roos of een strik maakt.

Daarna, in het hoofdstuk ‘Koekjes, cupcakes en taarten’, gaat @zaligzoet echt aan de slag met de koekjes, cupcakes en taarten en die zien er verbluffend mooi uit en eigenlijk zijn ze heel makkelijk te maken met de juiste materialen en de juiste tips. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat gemaakt door Esther de Boer. De moeilijkheidsgraad van de recepten wordt aangegeven in roze hakken, 1 roze hak is makkelijk, 3 roze hakken is moeilijk.

Binnenkort wil ik eigenlijk ook wel aan de slag met cupcakes, botercrèmes, kleurstoffen en noem maar op. Maar goed dat er net een bak- en taartenwinkel met alle benodigdheden in de buurt is geopend. Met de tips van @zaligzoet uit Sugar Sweet Secrets staan de mooiste cupcakes misschien ook wel bij mij te pronken!

Sugar Sweet Secrets is een verschrikkelijk mooi boek, en dat dat is voortgekomen uit een medium als Twitter. Eigenlijk onvoorstelbaar maar waar, Sugar Sweet Secrets is hier het bewijs van!

Titel: Sugar Sweet Secrets
Auteur: Nanette Booij
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789055947430
Winkelprijs: 19,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)