Elizabeth Davids Beste Recepten

Elizabeth Davids beste receptenElizabeth Davids, eigenlijk ken ik haar niet, maar zij is een Britse kookboekenschrijfster uit de jaren 50. Zij leerde de Britten kennis maken met onder andere de Franse en Italiaanse keuken op een makkelijke manier. 150 van haar beste recepten zijn nu verzameld in dit boek.

Het boek is ingedeeld in ‘voorafjes en lichte gerechten’, ‘soepen’, ‘eieren’, ‘pasta’, ‘groenten’, ‘rijst’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, ‘vlees’, ‘gevogelte’, ‘sauzen’, ‘desserts en gebak’ en ‘brood en gistdeeg’. Tussendoor verhalen over uiteraard eten van Elizabeth Davids en als laatste een overzicht van haar kookboeken. Veel van de recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Een mooi boek, en je ziet aan dit boek waar de Britse kookboekenschrijvers hun inspiratie vandaan halen.

Titel: Elizabeth Davids Beste Recepten
Uitgever Nederland: Van Dishoeck
Uitgever Belgiƫ: Lannoo
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789077330098
Winkelprijs: 39,99

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Elizabeth Davids Beste Recepten”

  1. Dit boek is een toppertje. Staan heerlijke recepten in. Prijs is best wel pittig in vergelijking met andere kookboeken, maar het is het waard. Ik ga er zeker uit koken. De feestdagen komen er aan en daar is dit boek ook zeer geschikt voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.