Cirio Tomaatblokjes

Cirio TomaatblokjesEen paar weken geleden kreeg ik een doos opgestuurd met allerlei dingen om te proberen. In de doos zaten ook twee pakjes tomaatblokjes van het merk Cirio, dat komt mooi uit want eigenlijk ben ik wel een groot verbruiker van tomaatblokjes, heerlijk in een pasta maaltijd. Het bleken trouwens tomaatblokjes met een smaakje te zijn, namelijk met ui en knoflook en de ander met chili. Om te testen de drie zintuigen toepassen: wat zie je? wat ruik je? en wat proef je?

Wat zie je?
Een blauwe verpakking, die makkelijk opengaat. Je haalt de flapjes los, beweegt de bovenkant een beetje heen en weer bij de kniprand en dan kan je zo de verpakking openscheuren. De tomaatblokjes lijken op een dikke tomatensaus.

Wat ruik je?
Een volle tomatengeur, met afhankelijk van de smaak een peperachtige geur en een geur van knoflook en ui.

Wat proef je?
Eigenlijk een perfecte tomatensaus. Geen zoute smaak maar juist een volle smaak van tomaat en respectievelijk ui, knoflook en chili. Dit zou een product zijn wat ik vaker op tafel zou kunnen zetten. Makkelijk voor een snelle maaltijd, geen kruiding nodig.

In Groot-Brittanniƫ wordt Cirio zelfs verkocht bij de Italiaanse delicatessenzaken, dat wil dus best wel wat zeggen. In ieder geval ik ga op zoek naar deze tomaatblokjes, Albert Heijn had al wel de cherrytomaten in blik, dus wie weet vind ik ze binnenkort ergens.

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)