Vegetarisch Uit Eten door Ton de Zeeuw & Robert van der Aa

Vegetarisch uit etenErgens culinair vegetarisch uiteten gaan is moeilijk, vegetarische gerechten zijn vaak niet belangrijk op de menukaart, het belangrijkste is toch het vlees en de vis op de kaart. Maar toch zijn er restaurants die vegetarische culinaire hoogstandjes serveren. Ton de Zeeuw, jarenlang restaurant recensent van de Telegraaf geweest, en Robert van der Aa, vegetarische culireiziger brengen die restaurants in Europa in beeld die net die vegetarische pareltjes van gerechten op tafel zetten.

Ruim 125 Nederlandse vegetarische restaurants en restaurants met een uitgebreid vegetarisch aanbod. Op bondige wijze worden de restaurants gerecenseerd, er wordt over de historie van het pand verteld en over de keuken en gerechten zelf. Van de restaurants krijg je uiteraard de adres gegevens, openingstijden en de link naar de site, daarnaast een foto van het pand of het interieur van het restaurant.

Naast alle fijne adressen voor een culinair vegetarische maaltijd, geven een groot aantal topkoks hun vegetarische recept. Dit zijn allemaal culinaire hoogstandjes, zoals bijvoorbeeld de carpaccio van gemarineerde zomerbietjes met riperkrite, geroosterde pijnboompitten en kruiden salade van ‘t Jagertje in Langweer, een tandoori-curry met groenteparels en gepofte aardappel onder een krokant dakje van bladerdeeg met tzatziki van De Planken Wambuis in Ede en een pastinaak-soufflé met hazelnoot, appel en een rode linzenpaté van Bistro Sharlot in Ulvenhout. Naast de index op restaurantnaam en receptnaam vindt je achterin ‘Vegetarisch Uit Eten’ ook een handige woordenlijst. Dus ook thuis kan je aan de slag gaan in de keuken.

Vegetarisch uit Eten laat zien dat vegetarisch eten toch steeds belangrijker wordt op de kaart en bewijst dat het niet een quiche of een groente-omelet hoeft te zijn!

Titel: Vegetarisch Uit Eten
Auteur: Ton de Zeeuw & Robert van der Aa
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061129882
Winkelprijs: 19,95

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Vegetarisch Uit Eten door Ton de Zeeuw & Robert van der Aa”

  1. Dit boek leek me leuk om als sinterklaascadeautje op mijn lijstje te zetten. Helaas is het duurder dan de E15,00 die we afgesproken hebben.
    Maar als ik de restaurants aanklik die in het verhaal hierboven genoemd worden en gerechten op de menukaarten zie, zoals eendenborst e.d., ben ik daar toch niet meer zo rouwig om.
    Vriendelijke groet, Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.