Onze Nieuwe Keuken

Ilwa Sanidrome HArdeman Solitaire
Beloofd is beloofd, een kijkje in onze nieuwe keuken! De keuken is weer gewit, de laatste dingen zijn dit weekend opgehangen dus tijd voor foto’s. Al zo’n drie weken kook ik al in de nieuwe keuken, maar hij was nog niet af. Het aanrechtblad was iets te kort en het laatste stuk was nog niet getegeld daardoor. Maar het aanrechtblad was er al binnen een week en afgelopen weekend hebben we dan de laatste dingen gedaan in de keuken. Alles heeft wel zo’n beetje zijn plekje gekregen, leuke posters met lijsten van groente gevonden bij IKEA en een grappig elandkop bij Hip en Hebbe gescoord. Ik ben me toch een partij trots op onze nieuwe keuken!

Wat ik sowieso wilde was een echt gasfornuis, in de vorige keuken zat een keramische kookplaat en daar kon ik niet aan wennen. En een fornuis is het geworden! We hebben gekozen voor een Solitaire van 1 meter breed, 6 pitten en 2 ovens. Volgens de tekeningen zou het precies passen in de keuken. Alleen achteraf bleek dat de knoppen en de handgrepen niet in de maatvoering heeft gestaan waardoor er veel moeite gedaan moest worden om de keuken er passend om heen te krijgen (dat was ook de oorzaak dat de het aanrechtblad te kort was uiteindelijk). Maar om een lang verhaal kort te maken, hij past, en is helemaal niet zo enorm groot in onze mini keuken en het is zo fijn om weer op gas te koken.

Onze vorige keuken was ook eigenlijk best hoog, 1 meter, het was de hoogste keuken die gekocht kon worden. De vorige bewoners waren dan ook best lang. Voor de buren was het ook een komisch gezicht als ik op en af stapte van mijn opstapje om te kunnen koken. Eigenlijk was de situatie best gevaarlijk. Nu is de keuken zo’n 8 centimeter lager! Geen opstapje meer! De keuken is een keuken van Belgische makelarij: ILWA. We hebben gekozen voor hoogglans wit, met ingefreesde handgrepen en erboven een betonlook-aanrechtblad. De tegels op de muur hebben we ook groot gekozen, 60×25 cm, wat eigenlijk best een ruimtelijk effect heeft. Sowieso is de keuken groter geworden, we missen nu wat schuine hoeken, en dat lijkt qua centimeters op de tekeningen heel weinig maar het is echt merkbaar groter geworden!

De keuken is trouwens geplaatst door Hardeman Keukens, zij hadden al eerder onze badkamer een paar jaar terug geplaatst en daar waren we tevreden over. Ook nu hoefden we geen loodgieters te regelen om water te verleggen, geen elektricien te regelen voor het verplaatsten van de stopcontacten en geen tegelzetter om de boel te tegelen. Bij de meeste keukenboeren moest dit allemaal wel en dat kan soms zo’n problemen geven als er iets ook maar een beetje uitloopt, en het geregel zelf al, we hebben beide een drukke baan waar veel geregeld moet worden dus dan heb je weinig zin om het thuis ook nog eens te gaan doen. Nu werd alles geregeld, ze hebben alles zelf geplaatst en het eindresultaat mag er wezen!

Uiteraard is er een uitgebreide fotoreportage gemaakt met toen, tijdens en nu foto’s!

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)