Gezond en Prijsbewust Koken door Mathijs Vrieze

Gezond en prijsbewust koken Mathijs VriezeElke donderdag blader ik in de Metro als eerste door naar het recept van Mathijs Vrieze om zo alvast inspiratie op te doen voor het boodschappenlijstje van het weekend. Maar nu is er weer een nieuw boek van Mathijs en deze keer wordt er naast gezond ook prijsbewust gekookt, altijd fijn als er op de kleintjes gelet wordt.

In Gezond en Prijsbewust koken vind je ruim 50 recepten die naast gezond, ook budgetvriendelijk zijn. Ook vind je handige weekmenu’s die je helpen met afslanken, kooktips, voedingsinformatie en zelfs bewegingstips, zo krijg je een betere balans tussen lichaam en geest.

Na het voorwoord van Mathijs, wordt er meer verteld over Mathijs Vrieze zelf, over hoe je gezond kan afvallen, krijg je een overzichtelijk afslankmenu en een handige ingrediëntenlijst voor als je eens iets in de koelkast overhoudt. Verder is ‘Gezond en Prijsbewust Koken’ ingedeeld in ‘aardappels’, ‘pasta en rijst’, ‘vlees’, ‘kip’, ‘vis’, ‘groenten’, ‘frisse waters en heerlijke thee’, ‘salades’, ‘fruit’ en ‘fruitsmoothies’. Daarnaast krijg je veel besparingstips, lees je hoe je gezond ontbijt en luncht, wat gezonde tussendoortjes zijn en lees je over de valkuilen van het afvallen.

De recepten zijn duidelijk beschreven, zijn voorzien van een tabel waaruit je de voedingswaarde kan aflezen van het gerecht en zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn gevarieerd en er wordt gebruik gemaakt van verse producten. De recepten zijn niet te moeilijk en iedereen kan wel een recept naar zijn of haar smaak vinden.

Deze nieuwe Mathijs Vrieze ‘Gezond & Prijsbewust Koken’ is een fijn kookboek voor iedereen die gezond wil koken, op het budget moet letten en en passant ook nog wil afvallen en meer bewegen en voor de prijs hoef je dit boek niet te laten liggen!

Titel: Gezond en Prijsbewust Koken
Auteur: Mathijs Vrieze
Uitgever: HaMa Publishing
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789081302470
Winkelprijs: 9,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Gezond en Prijsbewust Koken door Mathijs Vrieze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.