Een Jaar met James Wong door James Wong

Een Jaar met James Wong - James WongNa het lezen van James Wong tweede boek ‘Een jaar met James Wong’ zou ik best wel een eigen moestuin willen hebben want echt voor bijna allerlei kwaaltjes en beautyproblemen heeft hij wel iets met planten, vruchten, bloemen of kruiden uit eigen tuin wat helpt.

Een Jaar met James Wong is ingedeeld in ‘het leven van een etnobotanist’ , een inleiding van James Wong. In deel 2: de basis: telen en bereiden, hierin leer je je tuin echt kennen, leer je welke planten je nodig hebt voor je persoonlijke behoefte en leer je het maken van onder andere aftreksels, gel, zalf en balsem. In deel 3 alles over ‘remedies: van top tot teen een gezond lichaam’. Hierin ga je zelf de kruidengeneesmiddelen en cosmetica maken en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo krijg je recepten voor de huid, spijsvertering, immuunsysteem, luchtwegen, spieren en gewrichten, emoties, hormonen en hoofdpijn, cosmetica, remedies speciaal voor kinderen en recepten voor je huis zelf. Deel 4 ‘grow your own drugs-jaar’ lees je precies wat je in de seizoenen kan zaaien, wat je kan plukken en wat je kan planten. Als laatste krijg je in deel 5 ‘een gids voor wie geen tuin heeft & leveranciers’, hierin staan handige adressen in Nederland en BelgiĆ« waar je bepaalde producten kan kopen en waar je nog meer informatie kan krijgen over planten en kruiden.

Helemaal leuk aan dit boek is dat het ook interactief is. Bij bepaalde onderwerpen vind je een symbool van een fototoestel, microfoon en videocamera, met een link die je in het boek vind en het paginanummer krijg je toegang tot het interactieve deel van ‘Een jaar met James Wong’.

Eigenlijk hoef je voor kleine kwaaltjes zoals gezwollen gewrichten, verkoudheid en vermoeidheid niet direct een greep in het medicijnkastje te doen, maar kijk je eerst in je eigen tuin voor een natuurlijk geneesmiddel. Daarnaast kan je met ‘Een jaar met James Wong’ ook je eigen cosmetica maken.

Titel: Een jaar met James Wong
Auteur: James Wong
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061128793
Winkelprijs: 22,50

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)