Bismilla Arabia door Nadia Zerouali & Merijn Tol

Bismilla Arabia - Nadia Zerouali & Merijn TolMet de Arabische keuken ben ik niet echt bekend, maar daar gaat nu verandering in komen Bismilla Arabia is namelijk uit met gerechten uit de keukens van Palestina, Israël, Turkije, Sardinië, Catalonië, Libië en Algerije, allemaal keukens van rond de Middelandse zee met Mediterraanse en Arabisch invloeden.

Voor Bismilla Arabia zijn Nadia Zerouali en Merijn Tol opnieuw op reis gegaan en hebben geproefd van de verschillende keukens, de sfeer van het land geroken en hiermee enorm veel inspiratie opgedaan voor hun tweede boek.

De recepten zijn ingedeeld in Midden-Oosten, Zuid-Europa en Magreb en vervolgens weer onderverdeeld per keuken. De recepten zijn allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat en worden ingeleid met een anekdote waar en bij wie de auteurs het gerecht hebben ontdekt. Er wordt dieper ingegaan op basisgerechten zoals onder andere hummus en kebab en je leest over de eetrituelen. De recepten worden afgewisseld met illustraties van Rosa Vitalie en verschillende quotes en gedichten.

Daarnaast kan je het reisdagboek lezen van de auteurs. In woord en beeld volg je hun reis langs de verschillende keuken, zie je de streken, steden en mensen die zij bezocht hebben. Door dit reisdagboek zie je de keukens nog dichterbij.

Bismilla Arabia is het logische vervolg op Arabia, het eerste boek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Een mooi kookboek met veel nieuwe gerechten en een fascinerend reisdagboek.

Titel: Bismilla Arabia
Auteur: Nadia Zerouali & Merijn Tol
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789021546391
Winkelprijs: 29,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.