52 Weekendmenu’s door Onno Kleyn & Loethe Olthuis

52 Weekendmenu's Onno Kleyn & Loethe Olthuis BORDER=Eindelijk in het weekend tijd om uitgebreid te koken, maar eigenlijk totaal geen inspiratie? De weekendmenu’s die Onno Kleyn en Loethe Olthuis hebben geschreven voor het boek 52 Weekendmenu’s geven je voldoende inspiratie.

Na de inleiding van de auteurs krijg je de basisinformatie over koken, wat kies en koop je, denk aan je timing, waar moet je aan denken bij vlees, kip, groenten en fruit, vis en andere producten, welke apparaten heb je echt nodig en hoe pas je bepaalde technieken toe. Vervolgens is het boek ingedeeld in de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter, want uiteraard kook je met de seizoenen meer.

De 52 weekendmenu’s zijn steeds uitgewerkt in 3 recepten, een voor-, hoofd- en nagerecht. Hiermee heb je uitstekend menu wat op elkaar is afgestemd waarmee je je gasten zeker kan verrassen. De recepten zijn allemaal in duidelijke stappen geschreven en allemaal voorzien van illustraties van Deborah van der Schaaf. Na de menu’s van elk seizoen volgt meer informatie over een aantal seizoensingredi├źnten met interessante weetjes en tips.

De recepten in 52 Weekendmenu’s zijn gedeeltelijk al verschenen in Volkskrant Magazine, maar er zijn veel nieuwe recepten bedacht, gemaakt en uitgewerkt. De menu’s zijn bedoeld voor die kok die echt eens uitgebreid wil koken in het weekend. De recepten zijn geen dagelijkse gerechten maar hebben net die extra culinaire touch. Door de duidelijke stappen kunnen zowel een beginnende als gevorderde kok de recepten maken.

Bekijk hieronder een video van de auteurs over hun kookboek en de nominatie voor Kookboek van het jaar 2010:

Titel: 52 Weekendmenu’s
Auteur: Onno Kleyn & Loethe Olthuis
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 978046807064
Winkelprijs: 22,50

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.