Bakken door James Peterson

BakkenHet is maar goed dat ik binnenkort een ander fornuis krijg met een grote oven, want ik zou alles wel willen bakken uit het nieuwste boek van James Peterson ‘Bakken’. Al denk ik dat ik er wel een tijdje voor nodig heb om alles te kunnen bakken. Wat belangrijker is is dat James Peterson veel tips, technieken en weetjes geeft in dit boek. Het lijkt een waar studieboek.

Na de inleiding van James Peterson en een opsomming wat je als basisbenodigdheden nodig hebt begint het bakken echt. Het boek is ingedeeld in ‘cakes en taarten’, ‘open taarten en gebak’, koekjes’, ‘broden, snelle broden en brooddesserts’ en ‘custard, soufflés, vruchtencurd en mousses’. In ‘cakes en taarten’ leer je de basisbeginselen en leer je onder andere een Franse klassieke cake, een wortelcake en een angel food cake maken. Verder leer je hoe je glazuur en vulling maakt en hoe je moet omgaan met samengestelde taarten. In ‘open taarten en ander gebak’, leer je hoe je verschillende basisdegen maakt, welke vullingen en glazuur je hierbij maakt en staan er veel taarten en ander gebak op een rij. In ‘koekjes’ lekker veel recepten voor verschillende koekjes en veel uitleg over methoden en technieken die gebruikt worden tijden het bakken. In het hoofdstuk ‘brood’ aandacht voor gistbroden, snelle broden en brooddesserts. In het laatste hoofdstuk ‘custards, soufflés, vruchtencurds en mousses’ krijg je nog een aantal fijne desserts inclusief de methoden en technieken die daarvoor gebruikt worden.

Met dit boek doe je enorm veel basiskennis op en kan je je verdiepen in andere technieken en methodes. Veel van de recepten worden ook in stap-voor-stap foto’s uitgelegd met uiteraard een foto van het eindresultaat.

Bakken is zo’n boek wat eigenlijk standaard in je keuken thuishoort als je graag brood, cakes, koekjes en taarten bakt. James Peterson is ook auteur van het boek ‘Wat je als kok moet weten’.

Titel: Bakken
Auteur: James Peterson
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061129097
Winkelprijs: 29,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.