TopChef 2010

TopChef 2010Inmiddels zit de eerste week van TopChef 2010 erop. Het is een totaal ander programma dan de eerdere TopChef series van RTL. Deze keer wordt het geleid door Robert Kranenborg en Julius Jaspers, die de kandidaten beoordelen, en in plaats van 1 keer per week wordt alle werkdagen uitgezonden. Na de kickoff zijn er 64 kandidaten over en in 8 weken blijven er elke week 2 kandidaten over die daarna nog een week lang in de halve finales strijden en vervolgens strijden de beste 8 in de laatste week om de titel TopChef 2010.

De kandidaten die het de hele week hebben gered, mogen de laatste dag koken in een echt sterren restaurant. Inmiddels doen De Librije, Parkheuvel, De Bokkedoorns, De Leest, Zwetheul, Ciel Blue, Boreas en Ron Blauw mee aan TopChef 2010, en kan je de kandidaten daar zien koken voor de echte sterrenchef.

En wat is de conclusie van de eerste week? Een niet zo’n goede kopie van de Engelse MasterChef. De jury komt wat elitair over, heel anders als de meelevendheid van John Torode en Gregg Walace in MasterChef en bijvoorbeeld van Sergio Herman en Peter Goossens in De Beste Hobbykok van Vlaanderen. TopChef 2010 mist de passie van de jury, Robert en Julius, en maakt het weer het zoveelste dagelijkse kookprogramma waar weinig speciaals aan is. Vooral omdat de kandidaten vaak ook al te zien waren in Over De Kook en Wie Is De Chef.

TopChef 2010 wordt elke werkdag uitgezonden op RTL5 vanaf 19:00.

(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.