MasterChef Nederland

MasterChef NederlandMasterChef komt naar Nederland en vanavond, 26 september, is de aftrap en worden de kandidaten voor de eerste keer beoordeeld, want maar 50 kandidaten kunnen door naar de echte MasterChef keukens en krijgen een felbegeerd MasterChef schort.

De Nederlandse MasterChef is niet zoals je het misschien kent van de BBC met Gregg Walace en John Torode, maar is een spin-of van de Australische MasterChef. In de Nederlandse MasterChef worden de kandidaten beoordeeld door een driekoppige jury, namelijk Hans van Wolde, Alain Caron en Peter Lute. Het programma wordt daarnaast gepresenteerd door Renate Verbaan. Zijn de juryleden streng, geven ze eigenlijk wel tips aan kandidaten, krijgen de kandidaten steeds wat nieuws te leren of is het alleen maar koken, koken en nog eens koken en aantonen welk culinaire vaardigheden in huis hebt? In ieder geval kan er maar één de allereerste titel van MasterChef 2010 krijgen, dat staat zeker vast.

En er doet tevens een, voor vele van jullie, een bekende foodblogger mee! Spot hem ook.

MasterChef is vanaf 26 september elke zondagavond om 21:30 te zien op Net5.

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

6 gedachten over “MasterChef Nederland”

 1. Wat een walchelijk programma. Wie denkt die ‘chef’ wel niet dat hij is? Je personeel de grond in boren. Waarschijnlijk hebben zijn ouders hem als kind mishandeld. – maar sorry, ook als kandidaat laat je je toch niet zo kleineren. – Ik probeer mijn personeel altijd op een positieve manier te steunen. Werkt veel beter en is menselijk.

 2. Wij kijken trouw elke zondagavond naar Masterchef op Net 5. Tot vorige week vonden we dat een schitterend programma. Maar de aflevering van vorige week zondag bezorgde ons een behoorlijke kater. Het runnen en omzet maken van een sushi restaurant in Amsterdam heeft absoluut niets te maken met de kookkunsten van de deelnemers. Vier deelnemers hebben buiten geacquireerd en niet eens gekookt. De slechtste equipe met veel slechte deelnemers hebben door hun hogere prijzen een grotere omzet gehaald dan de beste equipe. Hierdoor moest een prima kandidaat weggestemd worden door leden van de eigen equipe. Dit gebeurde door ieder van deze equipe in tranen! Wij vonden het dan ook schandelijk dat op deze wijze een kandidaat het programma Masterchef moest verlaten en het betrof notabene nog een van de betere kandidaten. Wij snappen niet dat de programmamakers deze oplossing hebben bedacht om een kandidaat te elimineren op basis van omzet in een sushirestaurant in Amsterdam. Notabene vonden de juryleden de gerechten, opmaak etc. van de equipe met de mindere omzet verreweg het beste. Wij snappen dus ook niet waarom de jury aan de eliminatie van de kandidaat van zondagavond 7 november heeft meegewerkt. Daar laat je je toch niet voor gebruiken als gerenommeerd jurylid. Welke rol hebben zij culinair gespeeld op zondagavond 7 november bij de beoordeling van de kandidaten in het sushirestaurant in Amsterdam???? Ons inziens geen enkele rol!!!
  We hopen dat de andere afleveringen eerlijk verlopen en dat kandidaten beoordeeld worden op hun culinaire kunsten.

 3. Wat een achterlijk gedoe zeg.
  Kunnen mannelijke juristen niet eens anders denken dan met hun onderstel?
  Is precies hetzelfde als de amerikaanse masterchef, en ook dit programma heeft een kijkster weiniger volgend jaar.
  Estee is een zo niet eerlijk verdiende winnares, simpel, ze had er al veel eerder moeten uitliggen, en niet dit winnen.
  Schaamte voor dit programma!!!!!!!!

 4. Als fan van MasterChef op de BBC dacht ik toen het Nederlandse programma werd aangekondigd: ‘Leuk! Een Nederlandse versie.’ ‘Leuk’ is echter, mijns inziens dan, helaas niet van toepassing op het Nederlandse programma.
  Ik had al een keer kennis gemaakt met de Australische versie en was daar héél snel klaar mee; de Nederlandse versie lijkt hier tot mijn spijt op. Geef mij de originele BBC versie maar.

  Even iets anders: ‘The Great British Bake Off’ op BBC2 was ook zéér de moeite waard om te volgen.

  1. Het is jammer dat in Nederland de Vlaamse commerciële omroepen niet te ontvangen zijn. Op VTM hebben ze een leuk kookprogramma waarnaar ze op zoek zijn naar de Hobbykok van Vlaanderen. Is nu al 2 jaar geweest en wordt op een positieve manier benaderd. Ze leren elke aflevering iets, moeten daarmee wat maken en bij de beoordeling proberen ze best wel opbouwende kritiek te geven. De presentatoren zijn Peter Goossens en Sergio Herman, beide 3 sterren, maar ze doen niet uit de hoogte ‘van zie ons goed koken’ maar vinden het gewoon geweldig als kandidaten met iets onverwachts lekkers komen en laten dat ook blijken. Zou echt leuk zijn voor de Nederlandse tv zijn, maar vind nog maar koks die een beetje bekend zijn en nog gewoon zichzelf blijven op tv …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.