Argentinisima door Carola Verschoor de Berkhout

ArgentinísimaDe Argentijnse keuken, eigenlijk weten we daar in Nederland veel te weinig over en dat terwijl Prinses Maxima Argentijnse is. Hier moet dus verandering in komen en dat is nu gekomen met het kookboek ‘Argentinisima’ van Carola Verschoor de Berkhout. Carola neemt je mee op een culinaire reis door Argentinië, een land waar wordt gegeten met de passie van de tango.

Het boek start, na het voorwoord van de ambassadeur van Argentinië in Nederland dhr. Santos Gono en van de schrijfster zelf, met een inleiding over de de smeltkroes van (eet)culturen, hoe er gegeten wordt en de culinaire reis door Argentinië (het klimaat, voor je begint en de inhoud van het keukenkastjes).

Vervolgens begint de culinaire reis door Argentinië in het Noordwesten met als thema pompen en zoete aardappel, daarna gaat het richting Mesopotamia met het thema Argentijnse mate. In de Pampa’s is het thema rundvlees van de grill, vervolgens gaat de reis door naar Centraal-Argentinië waar het thema dulce de leche is. In Cuyo en het Andesgebied is het thema Argentijnse wijnen en de reis eindigt in Patagonië.

Elk hoofdstuk begint verhalen over de streek, ingrediënten van de streek, de geschiedenis van de streek en herinneringen aan de streek, vergezeld met foto’s van de schrijfster zelf. Daarna volgen de recepten. De recepten hebben een korte inleiding, en zijn in duidelijke stappen beschreven. De recepten hebben een foto van het eindresultaat. Verder krijg je bij verschillende recepten handige tips.

Het hoofdstuk met de Argentijnse wijnen beschrijft de verschillende wijnen, wat de kenmerken er van zijn en bij welke ingrediënten de wijnen perfect passen.

Argentinisima is een mooi boek, waarin veel te zien is. Mooie foto’s van Argentinië, van ingrediënten en van de gerechten. Het is ook een fijn leesboek, je leert Argentinië op een culinaire manier kennen en een lekker kookboek met een grote verscheidenheid aan recepten. Alles wat je zo’n beetje van een kookboek verwacht.

Titel: Argentinisima
Auteur: Carola Verschoor de Berkhout
Uitgever: Karakter
verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061128298
Winkelprijs: 29,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)