Boekoe Kita door Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

Boekoe KitaEen boek vol authentieke Indische familierecepten en verhalen is Boekoe Kita (vertaald in het Nederlands betekent dit ons boek). 90 recepten, die vaak generaties oud zijn, maken het een bijzonder boek.

Het boek is na de kooktips (een aanmoediging voor aanstormend Indisch kooktalent) ingedeeld in de verhalen en recepten van verschillende families. Keng en Joyce geven hun recepten prijs met als hoofdingrediënt ketjap, Robert is in de weer met blaadjes, Bianca verteld over rijst, Agus heeft knoflook, Roy en Annemarie hebben recepten met trassi, Linda heeft keremi, Han gaat over de pepers, Ruth over goela djawa, Ernst heeft sereh, Patricia over kokos en Hester heeft recepten met tahoe en tempeh. Dit alles wordt vergezeld door de vele verhalen en foto’s van Harold Pereira.

De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Wat ik een grappig detail vond aan Boekoe Kita is het leeslint met de drie rode pepers er aan.

Titel: Boekoe Kita (Ons Boek)
Auteur: Mirjam Van Der Rijst & Harold Pereira
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789089892994
Winkelprijs: 34,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.