Brutsellog 5 Jaar!

Brutsellog 5 Jaar!Tijd voor een klein feestje want precies vijf jaar geleden werd de eerste foto genomen van wat ik die avond at en gepubliceerd op wat nu ‘Brutsellog‘ heet. Toen nog op Blogspot met geloof ik de naam etenblog. Michel wilde van alles over bloggen weten wat toen echt in opkomst wat. Mijn input was het blog vullen, maar wat doe je regelmatig, juist eten. Al snel bood Blogspot te weinig mogelijkheden en ging mijn vriend met WordPress aan de gang, als subdomein werd het blog aan Anchel.nl gekoppeld, werd de naam Brutsellog bedacht en draaide het op een eigen servertje thuis. Ook dat gaf een limiet en het eigen servertje werd veel te druk bezocht, dat werd hosten op een andere plek, na een probleem met bandbreedte (vanwege kerstdrukte) zitten we nu bij een provider die nog geen absurd lage limieten heeft gesteld aan de bandbreedte.

Ook Brutsellog is gegroeid, was het eerst een foto van wat er gegeten werd, algauw kwam er een recept bij. Fijn gekookt met pakjes en zakjes, want tja dat is gewoon zo makkelijk. Toch werden er kookboeken aangeschaft en de pakjes en zakjes verdwenen langzamerhand zo’n beetje uit de keuken. Verder kwam Brutselwereld erbij met de kookmagazines, kookboeken en tv-programma’s onder andere, want dat was ook wel leuk om over te schrijven. Daarnaast was een Engelstalige recepten voor de buitenlandse bezoekers ook handig, alleen omdat onder de normale recepten te plaatsen, nee, dan werd het zo’n lap tekst. Dan maar een Brutsellog.com. De jongste telg is LilleDame, een site met gewoon dingen die leuk, lekker zijn en van dingen waar je gewoon vrolijk van wordt. Waarom zou alles om eten moeten draaien?

En nu? Er zijn nog zoveel punten waarop Brutsellog kan verbeteren, alleen kost dat best wel veel tijd inmiddels, dus stapje voor stapje kunnen we dingen veranderen. Sowieso zal Brutsellog nog wel elke dag een ‘watetenwevandaag’ recept en foto plaatsen, Brutsellog.com hobbelt er wel met enige regelmaat qua recepten er achteraan en Brutsel Lifestyle is eigenlijk nu helemaal leuk om op te bouwen qua leuke en vrolijke dingen. BrutselWereld zal ook proberen de nieuwste magazines, kookboeken en dergelijke te spotten.

O ja en soms zou je denken dat er achter Brutsellog meerdere mensen zitten. Nou nee, Michel is nog steeds het technische brein achter Brutsellog en zelf vul ik de blogs. Een uit de hand gelopen hobby die zelfs na vijf jaar met ook de nodige tegenslag nog steeds leuk is.

In ieder geval Brutsellog is gewoon vijf jaar! Best een tijd in de ‘blogwereld’.

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Brutsellog 5 Jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.